Wyświetl pojedynczy post
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2008, 23:06
Podziwiam, naprawde... Liga wloska i francuska to podobny poziom do naszej. Smiac sie czy plakac czytajac takie rzeczy ? No gratuluje takiego oklamywania sie, naprawde trzeba umiec dobrze racjonalizowac rzeczywistosc zeby w to uwierzyc.

To my sie staramy zlapac za nogi choc lige rumunska czy ukrainska a tu panowie pisza, ze nie mamy czego sie wstydzic w konforntacji z Portugalia, Wlochami czy Francja, no naprawde lubie to forum coraz bardziej
Petrescu dal Wislakom 50% tego co robi sie na co dzien w Rumunii i juz byl placz, ze ich zakatowal. A pozniej mamy efekty w postaci druzyn ligi rumunskiej w LM i pucharze UEFA.

Prawda jest taka, ze istnieje przepasc. I nie ma sensu oklamywac siebie tylko trzeba zaczac cos robic jak pisal kolega powyzej.

Prawda jest taka, ze ostatnia druzyna z kazdej z tych silniejszych lig bilaby sie w Polsce o mistrza i najpewniej zdobyla go z ogromna przewaga. Najwieksza roznica tkwi w umiejetnosciach indywidualnych zawodnikow, technice, przygotowaniu fizycznym. Do tego dochodzi ogranie na co dzien z Milanami, Interami itp a nie Odra Wodzislaw.
I naprawde trzeba miec mocne nerwy zeby ogladac mecz polskiej ligi z wyjatkiem Lecha, Wisly czy Legii. To jest po prostu dramat. Kopanina jak na podworku. Liga francuska, z tymi wybieganymi i niesamowicie technicznymi czarnymi, mlodymi francuzami to jest po prostu kosmos w porownaniu do nas. I ja nie wiem, moze to bylo ironicznie napisane przez Konrada, a ja sie dalem wypuscic, bo nie wierze zeby powazna osoba cos takiego napisala i zyla w takiej iluzji.

Prosze, oto wywiad, ktory polecam kazdemu. Michal Globisz opowiada jak "fantastycznie" wyglada szkolenie mlodziezy w Polsce i nasz futbol od podstaw. Nie dziwota po przeczytaniu takiej lektury dlaczego u nas mecze wygladaja tak jak wygladaja.

http://www.sport.pl/GW/1,75693,57443...nie_pilke.html
Odpowiedz cytując