Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2008, 19:47
1q2

Ten fatalny bilans w meczach z zespołami dla Cupiała prestiżowych z różnych względów, jest dość charakterystyczny. Zauważ, że oprócz tych 3 meczy, Wisła resztę wygrała ?. Czy schemat z Legią się wypełni, czy też zostanie przerwany ?

Dlatego świadomie kieruje te dziwną niemoc naszych piłkarzy w takich meczach, do ich zastanowienia się nad kontynuacją tej przecudacznej statysyki, przeplatanej wtopami, albo żenującymi do stopnia plotek o zwolnieniu Skorży, jak z mocnym Lechem, albo niewytłumaczalnymi, jak z dołującymi w tabeli Pasami i Kasperczakiem, dla Cupiała będącymi dowodem przeciwko Skorży. Zbliża się, być może w/g w/w schematu, już przegrany mecz z Legią. Czy stać piłkarzy Wisły, na zmianę swojej postawy w tym i takich meczach, dla przyszłości trenera najważniejszych ?. Ja wiem, że płaci im Cupiał a nie Skorża, ale czy naprawdę jest aż tak zły, aby musiał odchodzić ? To nie jest żart ani teoria SF, bo w przeszłości tak właśnie rozstawano się już z wieloma trenerami. Może piłkarze zechcą jednak zatrzymać ten rysujący się proces usuwania Skorży po TT, wyznaczany wynikami właśnie w takich meczach oraz spekulacjami prasowymi o zagrożonym Skorży i Bednarzu. Piłkarze powinni się zastanowić, czy aby napewno Bednarz i Skorża, to coś gorszego, niż przykładowy- Smuda ze Sochą. Franek zaczął walkę o mistrza, gdy odstawił Rejsa i usunął paru innych ze starszyzny. A poza tym, i tak o wszystkim decydował będzie Cupiał, który już od dawna pokazuje co myśli o przeszłości i przyszłości dla Wisły.

Jestem pewien, że Skorża i Bednarz na jednym wózku jadą. Bednarz nie wzmocni zimą i latem drużyny Skorży znacząco, nawet za darmo ale trafnie, gdyby Cupiał kasy nie dał, to tak on jak i Skorża presji Cupiała na mistrza i LM nie przeżyją. Potrzeba dużo świeżej i szlachetnej krwi w Wiśle, aby zauważony wyżej proces , zastopować i wyjść z tego z ciosem, ku satysfakcji wszystkich.

Liczę, że piłkarze przerwią w meczu z Legią tą przecudaczną statystykę wtop na pohybel Skorży.
Ostatnio edytowane przez kot : 21.10.2008 o godz. 19:56.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując