Wyświetl pojedynczy post
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2008, 17:33
Cytat:
Przestańmy narzekać na Polską ligę , tylko zacznijmy coś robić.Jak widzę większą część naszej młodzieży to się mi nóż w kieszeni otwiera.Lepiej nachlać się, naćpać i ewentualnie komuś najebać-to jest teraz trendy,niż pójść na boisko ,zapisać się do klubu i potrenować. Bo po co :/ ? Dopóki mentalność młodych ludzi się nie zmieni, dopóki nie będą powstawać szkółki piłkarskie z prawdziwego zdarzenia , dopóty nasza liga będzie wyglądać w taki a nie inny sposób.Póki co ,mamy to co mamy i nie narzekajmy.Ja tam zniecierpliwiony czekam na weekend ,żeby móc oglądnąć mecz Wisły.Bo idę na stadion nie dla pięknej piłki ,tylko dla emocji związanych z grą ukochanej drużyny,dla samej atmosfery meczu.
Trochę przesadzasz, a ciśnięcie po młodzieży robi się równie trendy, jak ciśnięcie po "kibolach". Problem jest taki że dzisiaj, aby pokopać piłkę na poziomie trzeba zaczynać w wieku 7-9 lat... Uwierz mi że małolat wtedy rzadko sam pójdzie do klubu (wtedy interesują go pokemony i komiksy Kaczora Donalda ;p przynajmniej tak było kiedyś, choć nie piszę z autopsji ), a czasami to nawet rodzicę (autopsja) boją się zaprowadzić swoje dziecko do klubu, mimo że to ich ciągnie za rękę boją się że zidiocieje ;p, że nie wyciągną już je z piłki, a to po jakiejś kontuzji, zniszczy sobie życie... patrzą na warunki i stwierdzają, że wolą dziecku zorganizować inne zajęcia, gdzie będą mieli większe zaufanie do kadry trenerskiej. I takie dziecko później do piłki wraca w wieku 14 lat gdzie okazuje się, że jakby kiedyś zacząć to może coś by się pokopało, ale tak to jest już za późno. Oczywiście mówimy tu nie o przypadku gdzie mamy doczynienia z brylantem polskiej piłki, taki zawsze się wypromuję, a kimś kto mógłby coś osiągnąć ciężką pracą. A czy Polskie dzieci więcej piją, ćpają od ich zachodnich odpowiedników, szczerze wątpie... a jakoś tam piłka jest na znacznie innym poziomie.

Chcecie aby więcej dzieci kopało od jak najmłodszego wieku:
-to boiska, boiska, boiska
-inwestycja w ludzi, pod których skrzydła rodzice nie będą bali się oddawać dzieci
-walka ze stereotypem piłkarza-debila.

Poziom polskiej piłki, ja bym nie narzekał wydaje mi się że ogólnie się podnosi, choć jak zobaczyłem ostatnio rozgrywanie akcji Wisły Kasperczaka w meczu z Górnikiem Polkowice to inna liga . Drużyna które uchodzą za te których mecze nie da się oglądać, czasami miło zaskakują. Hm... jak narzekacie na poziom tego co macie na stadionie polecam przejechać się do braci z Tarnowa, pociągiem ledwie godzina i zobaczyć jak wygląda piłka trzy ligi niżej...

Cytat:
Lige ratuja tylko jeszcze mecze "topowe" ale juz te tez zaczynaja byc zwykłą kopaniną przez 90 m ,co pokazla ostatni mecz Lecha z Legią.Jak dla mnie zgodzze sie z Nesta ,ze idzie to wsyztko w dalszym ciagu coraz gorzej ,a poprawy wcale nie widac,i perspektyw tez ,no ale wszystcy juz liczą na Euro 2012 przeciez to jedyny i najwazniejszy cel,tylko co potem
A moim zdaniem te ważne mecze, jak jedna drużyna vide nasze pojedynki z Lechem nie rąbnie czegoś, to są strasznie asekuranckie i to takie 90 minutowe mecze walki, tak samo derby. Najlepsze mecze to Wisła - Ruch, Wisła - Górnik, gdzie gramy z drużynami słabszymi od nas, ale które mają ambicje żeby grać do przodu z różnym stopniem powodzenia dla nich.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując