Wyświetl pojedynczy post
cpc
Senior Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2008, 17:30
Mareq napisał(a):Wyświetl post

To poproszę o drugą podobną do tej wymienionej w cytacie opinię . Jeżeli jej nie masz
Sorry ale o jakiej drugiej opinii mówisz, bo coś nie rozumiem, po prostu ją zamieść lub podaj żródło

Cytat:
, to po cholerę piszezs ,,oficjelE" ? Lepiej brzmi , bardziej propagandowo . Tak jak lubisz
propagandy UE nie przebije nic akurat

Cytat:
opinia byłego komisarza d/s handlu .
Wystąpienia nie czytałem , bo mnie to szczerze pisząc mało interesuje , ale zakładam że jego wiedza w tej tematyce jest kilkadziesiąt razy większa niż Twoja i Wyara , więc zapewne jest to ciekawy artykuł .
Mimo wszystko w najbliższym czasie nie będę raczej do niego zaglądał .
Natomiast przypisanie gęby dla całej Unii z powodu wypowiedzi jednego człowieka jest śmieszne
Unia jak każda inna tego typu przestrzeń , jest miejscem gdzie zderzają się różne poglądy i nie ma jednej jedynej świętej prawdy . W końcu wypadało by to zaakceptować
Tylko że ten jeden człowiek jak sam zauważyłeś ma ogromną wiedzę(nawet większą od mojej - już czuje się przygnieciony) oraz piastował dość istotne dla kształtu gospodarki unijnej stanowisko w WE więc raczej wie co mówi. No a skoro tak to jego wypowiedzi moją szczególna wagę i należy wierzyć, że to co mówi jest prawdą.
Masz rację, coś Ci nie pasuje to jest do zlania, świetna forma dyskusji Mareq

Cytat:

Co do interwencjoinzmu , to najlepiej gdybyś zajrzał do art 84 TWE a co do tysięcy regulacji , to jest to domena wszystkich ustrojów i nie znajdziesz na świecie państwa ubogiego w przepisy . Z tego więc wynika , że prawdziwego kapitalizmu nie ma
no nie ma ale są państwa, które są bliższe kapitalizmowi i jakoś zupełnie przypadkowo się składa, że mają nadwyżkę budżetową czego nie można powiedzieć o większość państw UE, a najlepszym przykładem jest Francja

Poza tym w tym miejscu należy zadać pytanie Czy powinniśmy dążyć do modelu, w którym regulacje są znikome czy nadal tkwić w systemie, który generuje coraz więcej absurdalnych przepisów. Ten drugi model reprezentuje właśnie niedoszła póki co UE.