skttrbrain napisał(a):

|
Rutkowski chce, by deficytowy Lech przestał odciążać swoim długiem (ok.3-4 mln) spółkę giełdową, która teraz i tak przeżywa ciężkie chwile. Poza tym, to chyba ułatwi decyzyjność odnośnie Lecha, bo do tej pory, rada nadzorcza Amici mogła mieć też coś do powiedzenia w sprawie wydatków (choć chyba nie korzystała z tego prawa), a teraz Rutkowski jest 100% właścicielem klubu.
|
Ot każdy rozsądny tak robi. Po co sobie bruździć takim balastem,jakim jest klub piłkarski, kwartalne raporty wyglądają później jakby spółka ledwo co zipiała.
Ja się dziwie, że jeszcze macie siły się tym wszystkim emocjonować. Jak Wam ta ogólnonarodowa kopanina może, zwana ligą polską, podnosić ciśnienie. Od dłuższego czasu łaże na stadion tylko po to, aby pokrzyczeć,pośpiewać. Wynik mam w sumie w pupie. Tak samo to kto to sędziuje, czy drukuje czy odwala inne jaja. Zresztą jaki to wszytko ma wpływ na grę? żaden. I tak choćby sędziował najlepszy z najlepszych, to nasi kopacze nie potrafią wymienić z pierwszej piłki podania, rzucić crossa, zagrać skrzydłami, bramkarze i tak puszczają babole( co to za liga w której Cabaj broni), a obrońcy wywracają się na piłce. Do tego jak dodamy piękny stadion w Bytomiu to zygać się chce. Dla mnie LP straciła jakikolwiek sens sportowy. zawsze się dziwiłem jak to jest, chłopaki jeżdżą na mecze, robią oprawy, a w poważaniu mają jak to gra. Do tej pory uważałem, że dobrze i zdrowo jest i robić jedno i drugie, teraz jako stary koń uważam, że liczy się tylko to drugie. Kibicowanie. W LM czy PUEFA grać to my przez najbliższe n-lat nie będziemy, w PUEFA jakiś polski zespól raz na jakiś czas awansuje psim swędem. I tyle. Należy zrzucić z tonu, prawda jest taka ,ze powalczyć z MP czy czołowymi drużyny w naszej lidze może już choćby mistrz Azerbejdżanu. Mecze Ligi azerskiej można oglądać w necie, realizacja porównywalna do tej z c+. Poziom identyczny. Ale jeszcze trochę i dokupią sobie jakiegoś Ronaldo- Rivaldo już gra w Uzbekistanie- to będą już nas lać regularnie. Nie wiem z kim tak naprawdę nasza liga może się równać? z liga mołdawską, gruzińską, słoweńską, węgierską ? No sami przyznajcie.