Od początku było wiadomy że jakieś zawirowania muszą się przytrafić... Jeżeli ktoś myślał że wszystko pójdzie zgodnie z planem to zazdroszczę mu optymizmu

Osobiście od początku przewidywałem że wystąpią jakieś problemy, zwłaszcza przy przetargu. Jednak szczerze mówiąc dzisiejszy komunikat w sprawie tego przetargu dodał mi trochę wiary w to, że jednak nie będzie tak źle. Dobrym pomysłem jest połączenie go z rozbiórką starej trybuny A i B i wykonaniem ścianki szczelinowej, a także rozbiórki masztów oświetleniowych i wykonaniem tymczasowych budynków klubowych.
Co do kwestii tymczasowej gry poza Krakowem to chyba wszystko już w tej sprawie było tu powiedziane i mieliśmy już proponowanych wiele rozwiązań, w tym gry w Chorzowie, Tarnowie, Jaworznie, a nawet w Sosnowcu... Niektórzy twierdzą, włącznie z p. Janik z biura d/s organizacji EURO 2012 w Krakowie, że gra podczas przebudowy trybuny C oraz A i B jest niemożliwa. Nie chcę nic mówić ale brakuje tym osobom chyba trochę wyobraźni... Rozumiem że gra na stadionie otoczonym de facto z dwóch stron placem budowy jest kłopotliwa, ale wydaje mi się że nie jest to rzeczą niemożliwą. Tymczasowe szatnie dla zawodników można by ulokować pod sektorem E, który jednocześnie mógłby chwilowo pomieścić również sektor VIP i stanowiska dla prasy, instalacja tymczasowego oświetlenia także byłaby pewnie możliwa choć na pewno kosztowna. Stanowiska TV i ustawienie kamer to rzeczywiście spory problem, ale przy odrobinie inwencji też można to rozwiązać. Między płotem oddzielającym plac budowy nowego sektora C a linią boczną boiska jest spora odległość jak pewnie wiele osób zauważyło. Nie wiem dokładnie ile metrów dzieli ten płot od boiska ale ta odległość spokojnie wystarczyła by na usadowienie tam kamer telewizyjnych i tym samym przeprowadzenia transmisji z meczu. Należałoby oczywiście lepiej zabezpieczyć teren budowy trybuny wschodniej od tego miejsca. Największy problem to bezpieczeństwo na stadionie i kwestia dróg dojścia. Według mnie i to da się rozwiązać. Budowa trybuny wschodniej i zachodniej nie zlikwiduje przecież dotychczasowych dróg dojścia do trybun i zasadniczo nic się w tej materii nie zmieni... Obniżyć murawę można z kolei w przerwie między rozgrywkami i nie musi to kolidować z meczami na R 22. Zapomniałem jeszcze tylko o tym, że cały czas mecze musielibyśmy niestety rozgrywać ze względów bezpieczeństwa bez udziału kibiców gości. Taka sytuacja miała już jednak u nas miejsce i jakoś to przeżyliśmy, tym razem też wytrzymalibyśmy pewnie ten czas
Ciągle więc mam nadzieję, że nie będziemy musieli się nigdzie przenosić i w czasie budowy nowych trybun: wschodniej i zachodniej, mimo licznych trudności będziemy mogli grać na Reymonta bez przerwy. Oprócz tego pojemność stadionu w czasie równoczesnej przebudowy sektorów C oraz A i B wynosiłaby ok. 11 tys. miejsc, czyli biorąc pod uwagę fakt, że jeszcze kilka lat temu graliśmy na 10 tys. stadionie, wcale nie byłaby taka mała.