Wyświetl pojedynczy post
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.10.2008, 13:55
Mareq napisał(a):Wyświetl post

Referendum w którym oddano głos na ,,nie ''poza tym iż można wyinterpetować z niego , że większa część osób które wzieły udział w głosowaniu nie chce traktatu nic de facto nie zmienia w sytuacji faktycznej . Traktat nie był ratyfikowany i po nieudanym referendum jego status pozostał taki sam , czyli nic się nie zmieniło . Natomiast wybory powodują pewne zmiany , których odwrócenie jest niemożliwe
Tak więc przykład chociaż ciekawy , jest zupełnie nietrafny

.
Ja mam takie pytanie, jak wreszcie po wielu naciskach i np. kolejnych 3 referendach Irlandia przyjmie ten TL to czy dla równowagi będą organizowane referenda np. co 2 lata - Czy Irlandia chce wyjść z UE? I czy też będą one organizowane aż do skutku?

I powiedz czy jeśli się już wejdzie do tego "kołchozu".... to jest szansa wyjścia? Są jakieś procedury przewidziane? Bo jeśli nie ma dróg "odwrotu" to UE przypomina mi tylko jeden typ organizacji gdzie możesz wejść, ale już wyjść dobrowolnie się nie da - jest to mafia
(No ewentualnie w worku plastikowym....)
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...