manson777 napisał(a):

redektor Błoński Robert w szybkiej piłce w TVP 2 stwierdził
że Smuda jeśli nie zdobędzie majstra to leci z Lecha w czerwcu, co więcej nie uratuje go nawet wyjście z grupy w PUEFA
o ile wyjdą oczywiście
kolejna ciekawostka
wg. tegoż Błońskiego - nota bene kibica Legii
w czerwcu do wzięcia będą wszyscy czołowi kopacze Lecha
choćby i do Turcji...
|
Redaktor Błoński wielokrotnie pokazał, że wiedzę tajemną posiadł. Wiadomo.
Hyh, kiedyś napisałem, że w MP Lecha w tym roku nie wierzę. Ten mecz z Ruchem jakoś nie pogłębił tego wrażenia. Wg mnie, wystarczyło żeby Lech strzelił bramkę na 2:1 (okazji miał parę dobrych, sam Murawski i Stilić chyba ze 3) i by tego meczu nie przegrał. Ruch w drugiej połowie grał na dwóch obrońców, dziwnym nie jest więc, że kontrował. Tyle, że jakoś nic z tego nie wynikało. Lech grał słabo, wąsko, momenatmi irytująco nieporadnie. A i tak, tego meczu nie powinien przegrać, zabrakło szczęścia. Tyle, że tym różnimy się od Wisły, że Wy nawet jak gracie piach, to 1:0 wymęczycie, a my nie. I póki się tego nie nauczymy, będziemy mogli mówić o MP, a nie je zdobywać.
Ze Smudą jest taki problem, ze to trenerski zaścianek (spójrzcie na ten wywiad btw:
http://www.sport.pl/sport/1,65025,5827807,Franciszek_Smuda__Lech_jest_takim_ samym_faworytem.html?as=1&ias=5&startsz=x), mimo że oddać mu trzeba że znakomicie przygotowuje zespół pod względem fizycznym. Sam chciałbym światlejszego trenera. Tylko, cholera, jakoś takich w Polsce nie bardzo widzę. Bo niby kto należy do tych 'najlepszych trenerów młodego pokolenia'? Czesław M., trener farciaż, słońce mediów? Stawowy '4-3-3'? Probierz?

Może Skorża jest niezły, ale zajęty. A w Urbana jakos nie wierzę. Heh, za Smudę musiałby przyjść bardzo dobry trener zagraniczny, nie jakis noł nejm. A w to, to ja również nie wierzę niestety.
EDIT: manson777, tak właśnie skojarzyłem, że redaktor Błoński wziął te swoje njusy zapewne z wywiadu ze Smudą, którego link jest powyżej. Cóż za dedukcją się wykazał! Ha, przygotował prawdziwie gorącą wiadomość z nic nie znaczących wypowiedzi Smudy, gdybania. Zaiste zdolny dziennikarz. Dla jego wiadomości, Murawski, któremu kończy się w czerwcu 2009 kontrakt w LechTV powiedział, że lada moment podpisze nowy i przedłuży umowę, bowiem rozmowy są na finiszu, i że za bardzo to mu się z Polski wyjeżdżać nie chce.
Tak tak, a Brożek to Nancy juz od daaawna gra.