Wyświetl pojedynczy post
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.10.2008, 17:16
Kurt C. napisał(a):Wyświetl post
Wracając do tematu czysto piłkarskiego, wielkim zaskoczeniem na + jest Śląsk, wszyscy po odrzucaniu oferty Drzymały mówili żę to koniec marzeń dla Śląska na zaistnienie w Ekstraklasie, że będą walczyć tylko u trzymaniu, a tu WKS jest dla mnie rewelacją, 9 kolejek 5 miejsce i choć pucharów Śląskowi nie prorokuje, to ta pozycja jeżeli będą ją w stanie utrzymać, może być dobrą pozycją startową do budowania drużyny, na europejskie puchary.
Dla mnie Śląsk nie jest zaskoczeniem. Mieli bardzo dobre wyniki w okresie przygotowawczym. Wyniki jakich nie powstydziłyby się czołowe polskie zespoły, bo mieli bardzo silnych sparingpartnerów. Natomiast na pewno nie jest to jeszcze drużyna na pudło, powiem więcej daleko im do tego. Oni swoją pozycję też zawdzięczają nieco kwestii braku solidnych średniaków w tym sezonie. Rok temu była Korona i Zagłębie, nieźle grał Górnik, a teraz dwóch pierwszych nie ma w ekstraklasie, Górnik strasznie obniżył loty, jest pierwsza czwórka i potem długo długo nic.

harthausen napisał(a):Wyświetl post
^^ z tym Bełchatowem też ciężko powiedzieć , że "tragicznie punkty ciuła". Na dzień dobry w I kolejce wygrana, później 4 razy po tyłku i 4 zwycięstwa pod rząd. Że gra nudna to inna sprawa.
Oj nie zgodzę się, że Bełchatów nudną piłkę gra. Ja się bardzo cieszę, że mecz z nimi mamy już za sobą, bo ta drużyna wraca na właściwe tory. Tam wciąż jest duży potencjał ludzki i to zaczyna coraz lepiej funkcjonować. Jarzębowski gra dobrze, Garguła zaczyna coś pokazywać, wrócił Nowak, Costly czasem błyśnie, Rachwał i Kuklis grają solidnie, Kozik się wyrobił( swoją drogą jak dla mnie on się przełamał w meczu z nami), do tego obrona przestała rozdawać prezenty. Do tego wszystkiego objawienie rundy jak dla mnie czyli Gol. Chłopak gra zupełnie bez kompleksów, ma duże umiejętności, świetny odbiór, kapitalnie czyta grę, jest bardzo ruchliwy, umie zagrać do przodu- jak dla mnie przyszłość reprezentacyjna przed nim.

Dla mnie na największy plus w lidze zasługuje Polonia Bytom. Z punktami bywa u nich różnie, ale pomimo kiepskiej kadry, oni starają się grać w piłkę. To nie jest Jagiellonia, czy ŁKS, ta drużyna potrafi wymienić kilka podań na jeden dwa kontakty, skonstruować atak.
Odpowiedz cytując