Romeu jak przejdzie bedzie dobrze jak nie przyjdzie tez dobrze

Mamy na tej pozycji dużo możliwości.
Zaczynając od Cantoro i Sobolewskiego ,kończąc na Diazie ,Jirsaku (na którego wybuliliśmy tyle hajsu ,że teraz za ten hajs Nei u nas by grał

).
Co do wysokich napastników ...to jest wątpliwa sprawa ,bo jeśli Brożek nie odejdzie to wysoki napastnik będzie siedział na ławie. A jak będziemy chcieli wstawić 2 napadziorów to trza będzie posadzić Boguskiego ,który wg mnie jest motorem napędowym Wisły (taki ofensywny sobol).
Nastepna sprawa jeśli Paweł B. odejdzie myśliicie ,że jakiś wysoki zapełni tą dziurę? Wg mnie nie ,bo Wisła gra najpierw dużo po ziemii zanim dojdzie do jakiś wogle podań w pole karne. Dalej następca Brożka musi być sprawny fizycznie ,jak będize drewno jak Rasiak to za dużo z niego posiłku nie będzie .Mało podań prostopadłych,gry z klepy itd. Wyglądało by to tak podanie na skrzydło podłączenie się na obieg obrońców dośrodkowanie i tak w kółko.
Bo dynamiczny wysoki napastnik kosztuje conajmniej tyle co Brożek teraz

Co do Neia on grał jako jedyny napastnik ? Oglądał ktoś jego mecze?
Dalej temat jest o transferach... więc można zacząć dyskusję o polskich grajkach

Z polskiej ligi obecnie widzę 3/4 graczy co myślę ,że po jakimś czasie przebiliby się do pierwszej 11-ki ,a jeśli nie to stanowiliby poważną koknurencję.
*A.Stachowiak - bramkarz Odry . Dobry refleks ,podejście do gracza w 1on1 .I stara się wszystko wybronić,co mi się podoba.Powód następny? Pawełek potrzebuje konkurencji a Juszczyk to jakiś przeciętniak nic nie pokazujący sobą.Myślę ,że Stachowiak móglby naszego golkipera wyrzucić z pierwszego składu

*M.Garncarczyk-skrzydłowy Śląska .Nie wiem czy on nie jest napastnikiem grającym na boku ,bo jest strasznie ofensywny. Ogólnie rzecz ujmując koleś jest szybki ,dobrze podaje , nad techniką mógłby popracować oraz w miarę dobrze dośrodkowuje. Na koncówki doskonaly na skrzydło .
*Ł.Garguła - rozgrywający GKS-u. Co tu dużo pisać ,każdy go zna a to już o czymś śiwadczy ^^ . Nam by się przydał przy stałych fragmentach gry. Byłby alternatywą dla Cantoro (wtedy gdy byłby zdyscyplinowany taktycznie;p )
*D.Nowak-napastnik GKS-u. Powiem tyle ,że jeśli nabierze masy ciała i siły będzie miał wszystko by zastąpić P.Brożka. Więc kupywać póki cena nie wygórowana

.
Co do rynku zagranicznego... bednarz powinien porozglądać się za jakimś napastnikiem bramkostrzelnym. Rynek słowacki,czeski,ukraiński,słoweński i rumuński stoją otworem . Można zajrzeć też do Litwy czy do Węgier.
Szukać napastnika który strzela regularnie a nie ma przebłyski .Powinien grać mniej więcej w naszym systemie .Czyli podania po ziemi ,czasem górą. Powinien potrafić wyjść zagrać z klepy i zaraz być gotowym na prostopadłą .Powinien być szybki no i trochę umieć grać głową.
Tyle moich rozważań;p