Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2008, 18:34
Snakes napisał(a):Wyświetl post
Konkretny przyklad ? Sytuacja w ktorej spikerka mowi o prywatyzacji szpitali a doskonale wie ze chodzi o komercjalizacje np. brzmi to tak: "Dzisiaj w Sejmie poslowie PO zlozyli projekt ustawy zmieniajacy Sluzbe Zdrowia.Przeciwko sa jednak poslowie PIS ,ktorzy sa przeciwko prywatyzacji Sluzby Zdrowia". W jednym materiale jest 10 razy uzyte slowo "prywatyzacja" raz "komercjalizacja" ,taka zbitka dzialajaca na podswiadomosc widza
Przypomina mi sie tez sytuacja jak poslowie PIS zrobili rozrobe podczas obrad komisji sprawiedliwosci o immunitet Ziobro , darli sie :"hucpa,hanba,Targowica" pamietasz ? To jak spikerka opisuje ta sytuacje i sa zdjecia z tego posiedzenia to kiedy mowi awantura,skandal na sali posiedzen sa takie zgrabne przebitki na Niesiolowskiego ,jakby to on byl prowoderem tej awantury To takie zgrabne sztuczki ,zeby widz zapameital najabrdziej jaskrawe slowa i postac Niesiolowskiego
Moim zdaniem albo masz bardzo silną paranoję, albo na siłę szukasz uzasadnienia dla działań swoich idoli. To znaczy - innego od najbardziej oczywistego...

Piszesz ze brakowalo im glosow..Ty mylisz dwie rzeczy.Mylisz skok PIs,Samoobrony i LPR na media ,2 dni po ustaleniu kolacji ,na starych zasadach ,z tym ze PO zlozyla projekt nowej ustawy.
Uświadom sobie jedno - na mnie trików z mieszaniem pojęć i kazuistyką nie potrenujesz sobie bezboleśnie. Owa ustawa jest niczym innym niż skokiem na media - plus spłatą długów zaciągniętych podczas kampanii wyborczej, tak jak akcja PiS-u było typowym TKM. Różnicę widzisz tylko ty i tylko dlatego, że bardzo tego pragniesz...

Kurde jak prezydent jest pierwsza osoba w panstwie i wszystko mu wolno ,nawet prowadzic obrady na ktore nie byl zgloszony ani zaproszony to rzeczywiscie brak mi argumentow
Idac tym tokiem rozumowania jako ze Marszalek Senatu jest 3 cia osoba w panstwie,a premier 4-ta,to proponuje zeby nastepne psoiedzenie rzadu prowadzil Borusewicz a TVP niech da na pasku" MArszalek Senatu wraz z Premeirem rozpoczeli psoiedzenie rzadu"
I?
Przedstawiłem Ci racjonalne i zgodne z prawdą wytłumaczenie. Ty wolisz brnąć w absurdy.

Obawiam się, że w najbliższym czasie czeka Cię bolesne zderzenie z rzeczywistością. Oczywiście zakładając, że faktycznie wierzysz w to co piszesz...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!