Wyświetl pojedynczy post
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2008, 07:02
sambo napisał(a):Wyświetl post
sandbender - ja zadam jeszcze "głębsze" pytanie - a co ma Stawowy do AMW i jakim cudem się tam znalazł? To jest pytanie.

AMW to nie tylko przestarzałe czołgi
Ja wiem ze nie tylko czołgi Tylko, że mnie się wydawało (może niesłusznie), że w ustawie chodzi o grunty rolne, a AMW ma przede wszystkim grunty zakwalifikowane jako specjalnego przeznaczenia, inne budowlane itp.
No chyba, ze ustawa sie tylko tak nazywa albo to czy grunt jest specjalnego przeznaczenia nie przeszkadza zeby byl rolny. Nie znam sie dlatego pytałem.

Co do tego co ma Stawowy do AMW - nie znam goscia wiec nie wiem czy sie nadaje, ale jezeli faktycznie jest jak mowisz no to mamy typowo polską karierę w administracji - zna kogo trzeba i trzyma z władzą

A najbardziej przykre jest to, że takie numery to są na każdym szczeblu administracji, nie tylko na eksponowanych stanowiskach, ale również w miejscach w których się tego mozna najmniej spodziewać i niestety nie zależą od tego kto akurat panuje. Więcej - takie numery to również można czasem zauważyć w firmach prywatnych gdzie, jak mogło by się wydawać, powinno się stawiać na ludzi, którzy, prosto mówiąc, nadają się aby objąć dane stanowisko.

I jak dla mnie wynika to niestety z mentalności jaką prezentuje lub cech jakie są przypisywane mieszkańcom naszego kraju (nie mówię tutaj nawet o politykach), w którym często gęsto cięzka praca, uczciwość, pokora, przyznanie się do błędu odbierane są jako ciężkie frajerstwo, a bohaterem i wzorem jest ten kto wyrolował ziomala na parę złotych.