Nie zapominajcie o temacie "Rada mędrców", największy zgrzyt w obecnej polskiej delegacji.
Jeśli spojrzymy przez pryzmat tej sprawy "konflikt" nabiera nowych barw, ale czy osobista niechęć Kaczyńskiego do Wałęsy jest aż tak silna aby starał się uniemożliwić jego wybór? Wg mnie to możliwe.
Ot takie nowe spojrzenie na sprawę
Postaram się włączyć choć nie jestem zwolennikiem PO czy PIS'u, każda z partii ma swoich prawników którzy różnie interpretuja ustawę zasadniczą, jak przytoczył Mareq jest zapis, iż to rząd odpowiada za kształt polityki zagranicznej, a Prezydent jest najwyższym reprezentantem, tutaj mamy problem, ale teraz jest pytanie czy na takim spotkaniu będą podejmowane jakiekolwiek decyzje, jeśli tak to w moim mniemaniu powinnien się udac Tusk, jeśli nie, Kaczyński, ale cóż od tego są konstytucjonaliści
Tak jak napisał Jery szczyt to nie tylko protokołowane posiedzenia, lecz głównie kuluary, więc myślę iż osoba która wedle konstytucji decyduje o polityce kraju ma większe kompetencje. Szczególnie w świetle doniesień o zamachu na nasze banki...
Co do Stawowego, czy jest to ten sam co był przewodniczącym Komisji Planowania Przestrzennego i Ochrony Środowiska w RMK?
A co zrobi/zrobił rząd? Sam czekam, daje im czas jak trenerowi na piłkarskiej ławce i liczy się dla mnie miejsce na koniec sezonu, a nie runda jesienna. Zobaczymy jak będzie wyglądał ten pakiet ustaw szumnie zapowiadany, cóż jestem pełen obaw, ale jest ta nadzieja, może teraz coś ruszy.
@Sambo
o 8.30 piszesz że możliwe jest złożenieł fałszywych zeznań przez Komorowskiego, a po 3 godzinach piszesz iż jest kłamcą na postawie jednego artykułu. Bardzo mozliwe, ale za długo żyje, żeby wiedzieć że 9 na 10 takich wiadomości jest wyssanych z palca. Pozatym napisałeś 3 razy że Tusk jest z Wermahtu, a 2 razy ze Snake jest z mlodzieżówki PO, nie powtarzaj się, umiemy czytać

Kiedyś bardzo lubiłem czytać Twoje posty, były bardzo przejrzyste i sensowne, ale coraz bardziej kurcze tego Antka przypominasz. Pjontka o/
@Jery - jak tak bardzo dbasz o "szacunek do własnego państwa" pisz Prezydent
p.s. Od posta wolfy offtopy, żałośnie próbujecie zjeść człowieka, kolega odpisuje na temat Gruzji, szczytu etc a cytuje następny post "a ja myslę, że kolega snakes - to kolejny kret z młodzieżówki PO odelegowany do pisania bzdur" a następnie kiedy dostosowuje sie poziomem do tej wypowiedzi dostaje ostrzeżenie, iż ma pisac na temat. Wstyd Panowie.