mr_kwolf napisał(a):

|
przeczytaj to co napisałeś i w miejscu Cantoro wpisz sobie Jirsak i dostaniesz odpowiedź czemu Jirsak nie potrafi wygryźć Cantoro ze składu... (mowa szczególnie o pierwszych 4-5 linijkach)
|
Mówisz o 1 sezonie Jirsaka ? Po czesci sie zgadzam, ale to tez wynikalo z aklimatyzacji i jego osobowsci. A teraz jesli wszyscy 3 moga grac to gramy 4-5-1, ale no w tamtym sezonie nie raz Mauro wybiegal na murawe a Dudka siedzial na lawie a np pare dni pozniej gral w 1 skladzie u Leo i gral dobrze. Poprostu w oczach trenera Mauro bardziej pasowal do koncepcji i byl w lepszej formie. W tym sezonie mozna by bylo bog wie dobrze z Jirsakiem i Sobolem i cofnietym Boguskim i tez by bylo, ale w oczach, uwazanego przez wielu tutaj najlepszego obecnie polskiego trenera zasluguje na gre w 1 skladzie. Ja moge sobie gadac, my wszyscy mozemy gadac ale wlasnie to Skorza ustala sklad i robi to dobrze bo wyciska maxa z tej druzyny... Mauro za duzo zrobil dla Wisly zeby tak poprostu z niego zrezygnowac, nie mowie ze musi grac w 1 skladzie caly czas jesli gra do dupy, ale nie raz jego doswiadczenia i te jego koleczka sie przydadza jak trzeba bedzie chronic wynik koniec OT
Żmijka:
To ze nie ma mnie w Krakowie to nie znaczy ze na meczach nie bywam ,bylem w tym sezonie na obu meczach z Barca, w Londynie, z Beitarem w krk, z Polonia B, Belchatowem i Arka, wiec troche tego bylo plus wszystkie inne mecze ktore byly w TV, choc oczywiscie lepiej wszystko widać na zywo. Jesli ktos narzeka o Mauro z Tottenhamem to mysle ze o mecz w Krakowie, gdzie wiekszosc dala po dupie, bo w Londynie gral dobrze i mial sporo odbiorow... Ja nie chce stac sie jego wielkim obronca, ale oceniam jego gre ktora w moim mniemaniu jak i Skorzy jest niezla. Nawet jesli byl leniwy, choc tylko Dan mial taka opinie, poprzedni trenerzy na niego stawiali i odplacal im dobra gra, byl uwazany za jednego z najlepszych pomocnikow w lidze, a nawet nie raz panowie z C+ nie raz mowili o nim najlepszy gracz ligi, za darmo tego nie mial. Teraz jest gorzej, trudno ale jesli za niby taka fatalna gre i zaangazowanie za caly pobyt w Wisle, to idac tym torem to bysmy nie uzbierali 11. Mam ogromny szacunek dla Glowy Brozkow Baszcza i Mauro, za to co zrobili i robia dla Wisly. OK musze do nauki wracac najwyzej jutro odpisze...