1
Cytat:
|
Stać ich, ale nie przyjdą na widowisko źle zorganizowane i niebezpieczne.
|
2,3
Cytat:
|
Ludzie nie są masochistami i nie chodzą w miejsca, gdzie mogą oberwać. A jeżeli uważają, że mogą, na pewno nie wezmą dzieci. Rodzinny wyjazd na mecz nie jest rozważany jako możliwość spędzenia wolnego czasu. Konsumenci uważają, że nie byłyby to dobrze wydane pieniądze.
|
4
Cytat:
|
- Niechby w Polsce na stadiony chodziła nawet niższa klasa średnia, bo na razie mecze obserwują albo ludzie bardzo odważni, albo tacy, którymi żaden sponsor nie jest zainteresowany.
|
5
Cytat:
|
Najlepszym przykładem Ruch Chorzów, który wygenerował zainteresowanie 40 tys. ludzi na derbach Śląska w 2007 r.
|
6
Cytat:
|
Może i tak, ale zażyłość pomiędzy kibolami a władzami Lecha wymyka się standardom europejskim.Zresztą pozytywne przykłady, które pan podał, to margines meczów rozgrywanych w Polsce.
|
- prawdziwa perełka manipulacji-pętla na właśna głowe ' dziennikarza'

7
Cytat:
|
W USA byłem na meczach rozgrywanych w 20-stopniowym mrozie. Fantastyczne przeżycie, zmarznięci ludzie świetnie się bawią, robią piknik.
|
- sugestia że w Polsce tak nie jest...
8
Cytat:
Tak jak Polacy na meczach reprezentacji?
- Profil kibica reprezentacji fundamentalnie różni się od tego chodzącego na ligę.
|
- kolejne kłamstwo sugerujące, ze atmosfera na meczachReprezentacji jest lepsza, a kto bł chociaz w Krakowie, który podobno był najlepszym meczem jak chodzi o doping od lat, to...
9
Cytat:
|
Czyli dopóki nie wyrzucimy ze stadionów kiboli i nie wpuścimy widzów na wyższym poziomie i rodzin, polskie kluby nie będą bogate
|
- pada kłamliwa pointa, lansowana przez obydwóch od pierwszego zdania....
10
Cytat:
|
W Polsce kibole wygonili kibiców z trybun.
|
odnośnie tego, ze ktoś mi sie tam pytał czemu kłamliwy artykuł.
Szkoda ze panowie tak mało czasu poświecali temu co powinien zrobić klub, bo to mi przypomina nawoływanie do zlikwidowania problemu, który nie istnieje, a który jest sztucznie utrzymywany przy zyciu, przez tego typu artykuły.
na zakończenie:
Cytat:
|
Bez zmiany organizacji i zapewnienia bezpieczeństwa nikt normalny na stadion nie przyjdzie.
|