Wyświetl pojedynczy post
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.10.2008, 16:19
KaSzTaN napisał(a):Wyświetl post
O czym Ty czlowieku gadasz? A czy kazdy zawodnik ktorego kupujemy musi byc pozniej sprzedany? Zawodnik nie jest kupowany po to do Wisly zeby go wypromowac i sprzedac (tzn to miedzy innymi ale nie priorytet) ale aby pomoc w awansach. Calość 1,750mln euro ok, w tym sezonie walnalby 2 bramy Tottenhamowi i jestesmy w grupie i dzieki niemu zarabiamy przynajmniej z 1-2 mln euro, w nastepnym sezonie w 3 rundzie kwalikfikacji wali bramke w 90 min i jestes w LM i zarabiamy przynajmniej 4-5 mln euro. za 2 sezony mam dzieki takiemu Neiowi z 7 mln euro... Fikcja? nieee, poprostu skoro jest dobrym napastnikiem to moglo by sie tak zdarzyc, a do tego w lidze by sie przydal, bo jak widac lekko nie jest.
Czy ja pisałem, że musi być sprzedawany, po prostu koszt inwestycji jaką jest Nei jest dla mnie wygórowany. Pewnie, że ja też uważam, że od razu strzeliłby 3 bramki na Camp Nou Barcelonie, u siebie by było, tak jak było i jesteśmy w LM! Do tego świetnie by się spisywał w Ekstraklasie i grał przez 3 sezony wspaniale... Człowieku zastanów się lepiej o czym ty gadasz... Z Nei'a jest napastnik dobry, nie jakiś zajebisty jak choćby Paweł Brożek. Pewnie fajnie by się z Pawłem uzupełniał: "Nei zagrywa piłkę głową do Brożka, ten urywa się obrońcy i goool!!!" Tak by mogło to wyglądać, jednak te 600 tys € za rok grania wiekowego zawodnika nie jest tego warte. Tym bardziej, że wiemy, że w żadnym stopniu się to nie zwróci. Pisząc "zwróci" nie mam na myślę wkładu w grę, a wkład w fundusze klubu. Trzeba myśleć trochę bardziej biznesowo...
Odpowiedz cytując