Wyświetl pojedynczy post
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2008, 20:08
PrawdziwośćDlaGry napisał(a):Wyświetl post
ehe. ja na PCtach znam się średnio na jeża, aczkolwiek zielony nie jestem
dlatego właśnie pytam Was bo liczę, że niektórzy z Was znają się lepiej i doradzą.

co do Twojego zestawu koyoot to czy nie byłaby lepsza karta Radeon 4850 Gigabyte 512MB 2xDVI (PCI-E)?
podobno jest baaaardzo wydajna, tańsza o ok 250zł tylko podobno się trochę bardziej grzeje, ale wystarczy dokupić chłodzenie lepsze.
zależy mi żeby kupić naprawdę dobry sprzęt, żebym mógł i za dwa trzy latka coś pograć konkretnie
Nie ma co porownywac GTX`a i radeona HD 4850, to zupelnie inna polka cenowa i wydajnosciowa. powiedzmy sobie szczerze. W rankingu wydajnosci od najnizszego do najwydajniejszego sa: HD 4850, HD 4870, GTX 260, GTX 280, przy czym ostatnia karta jest ZUPElNIE nie oplacalna. Czemu obcialem 2 GB pamieci w tym zestawie? z Prostego powodu. 4 GB wykorzysta jedynie 64 bitowa wersja Windows, tak XP, jak i Vista tylko ze w tej wersji sobie za bardzo nie pogramy... Co prawda bedzie w menedzerze urzadzen pisac ze macie 4GB ramu na pokladzie ale w zaden soposob 1GB nie zostanie wykorszystany: czytaj 1GB bedzie lezal odlogiem a Windows XP wykorzysta tlyko 3 GB pamieci. Radeon HD 4850 rzeczywiscie jest wydajny ale... GTX 260 jest jeszcze wydajniejszy.
Odpowiedz cytując