Wyświetl pojedynczy post
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.10.2008, 15:28
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
(...)
Po pierwsze napisałem, że szybko ferujesz ostateczne wyroki, a tymczasem - co pokazał Zieńczuk, każdemu może wyjść niesamowity sezon.
Zgadzam się, że Łobodziński miał być wzmocnieniem od zaraz, ale nie okazał się nim, pytanie czy lepiej z niego zrezygnować, czy poczekać i zobaczyć, może przynajmniej po tym roku zacznie coś grać (a są na to oznaki).
Co do strzałów, to ostatni z Górnikiem, wcześniej z TT, gość robi widoczny progres, w stosunku do dna, jakie prezentował niedawno - nie bronię go powinien - grać lepiej, ale też oddaję mu sprawiedliwie to, że powoli zaczyna grać lepiej. A co do filmików, to ciekawe jest to, że większość z tych sytuacji miała miejsce, gdy był w przyzwoitej formie, ot brakło wykończenia - tak samo można polewać z marnowanych setek Brożka, tak samo można się zachwycać filmikiem z bramek i akcji jakie robił Łobo w reprze i Zagłębiu. Ufam temu co sam oglądam, widzę - a nie wyrwanym z kontekstu filmikom (chociaż sztuka wy..a z metra w bandę to smakowity kąsek, ale byli w historii lepsi - a'la Podbrożny vs Blackburn).
Co do Niedzielana, to on akurat pierwszy sezon w NEC miał wyśmienity, dopiero po kontuzji zrobił się z niego średni kopacz, podobnie zresztą, jak i u nas. Trzeba chyba liczyć, że odbuduje formę. Z Kryszałowiczem problem był taki, że gość naprawdę osłabiał drużynę, Niedzielan jest rezerwowym - i nie oszukujmy się, jeśli go wywalimy teraz, to w zamian za to, że jeszcze musimy mu wypłacić odszkodowanie, myślisz, że kogo ściągniemy? Będziesz miał Dawidowskiego. Dla mnie widać, że gość chce grać, chce walczyć, mam nadzieję, że Skorża teraz będzie mu dawał więcej szans, bo gołym okiem widać, że granie jedynie na Brożka to za mało żeby zwyciężać.
Ogólnie dobrze Cię rozumiem, ale rozumiem też, że mając do wyboru nic albo Łobodzińskiego, nic albo Niedzielana, którzy jeszcze mają duże szanse grać zgodnie z oczekiwaniami, lepiej odczekać jeszcze trochę - bo bez nich będziesz raczony Dawidowskim...
Ostatnio edytowane przez eye63 : 06.10.2008 o godz. 15:32.
Odpowiedz cytując