|
Nie wiem gdzie to napisać ale wydaję mi się że tu jest najlepsze miejsce.
Panowie co się dzieje z naszą młodzieżą !? Zobaczcie na kadrę większość ma ponad 20 lat, duża liczba chłopaków przekracza 22 lata. Ja się pytam co to ma być do cholery ?! Mam takie wrażenie że bierzemy udział w wyścigu pod tytułem "mistrzostwo młodej ekstraklasy" co jest dla mnie śmieszne, oni mają się tam uczyć grać w piłkę a nie uczyć jak wygrywać mecze. Nie wiem gdzie my wyszukujemy tych graczy i jakie kryterium o tym decyduję ale mam wrażenie że nie jest takie jak trzeba. My mamy brać bardzo młodych chłopaków, a my bierzemy ludzi którzy w swoim wieku powinni grać na szczeblu seniorskim !
Mam wrażenie że nasi "fachowcy" nie wiedzą co mają tam robić. Podstawowa kryterium jakim powinniśmy się kierować to warunki fizyczne. Dajmy na to dla pomocnika i skrajnego obrońcy, musi być szybki, dynamiczny i zwrotny, reszta jest mało istotna bo innych elementów to oni powinni uczyć się u nas w Wiśle od naszych trenerów. Ciężko jest spojrzeć na Legiię, gdzie wiekowość zawodników wiekowo nie przekracza 20 lat i gdzie w kwestii szkolenia młodzieży poczynili ogromne postępy o czym świadczy liczba młodych zawodników w pierwszej drużynie. Tak więc niech nasi dalej się bawią w "mistrzostwo młodej ekstraklasy" najlepiej to wspierajmy ich jeszcze seniorami (Dawidowski) aby zrobili lepszy wynik bo prezes patrzy. Dla mnie to mogą być do cholery nawet ostatni jeśli jeden zawodnik z młodej ekstraklasy przebije się do pierwszej 11 pierwszej drużyny.
edit: Zapomniałbym dodać, gdzie tam jest jakaś rotacja ? Cały czas te sama nazwiska ile czasu trzeba trzymać zawodnika aby określić czy się nadaje czy nie ?! Polowy grajków to już tam nie powinno być.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.10.2008 o godz. 21:02.
|