|
A ja wam powiem inaczej. My mamy naprawdę dobrych piłkarzy, ale jakieś 90% ma zrąbaną psychikę. Problem polega na tym, że wenętrzne blokady uniemożliwiają im wyzwolenie całego potencjału. U nas każdy umie grać jak drużynie idzie, ale jak nie idzie to nie ma kto tej drużyny pociągnąć. Jedynym liderem na boisku jest Paweł Brożek, ale jak on będzie się cofał żeby wyciągnąć piłkę od obrońców, to nie będzie miał kto strzelać.
Bednarz ma teraz przed sobą trudne zadanie, bo potrzebuje nie tylko dobrych piłkarzy, ale również silnych mentalnie. Np. Boguski i Jirsak to dobrzy zawodnicy, ale mentalnie są dość słabi i nawet jeżeli Bednarz ściągnie nam gracza o umiejętnościach Ronaldinho, to nic nam to nie da jeśli ten gracz nie będzie umiał wziąć na siebie odpowiedzialności. W temacie "Gdybaniowym" podajecie masę nazwisk z polskiej ligi. Ja nie przeczę, że taki Garguła ma umiejętności, tylko boję się, że jak przyjdzie co do czego, to będzie miał takie same ołowiane buty jak reszta.
Ja bym nie pozbywał się żadnego z naszych podstawowych piłkarzy, bo mamy wąską kadrę. Znalezienie pięciu nowych piłkarzy nam nie pomoże jeśli pozbędziemy się pięciu innych.
|