|
Senior Member
|

02.10.2008, 22:40
|
|
Gratulacje dla Lecha!
Awansowali, ale wbrew temu co niektórym się wydaje, nie świadczy to o wyższości drużyny poznańskiej nad Wisłą w sensie poziomu piłkarskiego. Poznaniacy mieli lepsze losowanie, lepiej trafili z formą. Jakby nie patrzeć Wisła zmobilizowała się (z punktu widzenia gry o awans) na nieistotny mecz z FCB, a przegrała kluczowy rewanż z Tottenhamem. Lech zagrał jedno rewelacyjne spotkanie z Zurychem i awansował. Teraz przycisnęli w rewanżu z Austrią i zostali hojnie nagrodzeni.
Paradoksalnie kwestia nabicia punktów w rankingu europejskim schodzi na dalszy plan. Chcesz za rok pograć o LM - musisz wygrać ligę krajową. Oczywiście, można jeszcze wygrać finał PUEFA, ale to jest nawet poza zasięgiem Lecha w szczytowej formie.
Więc na podsumowanie sezonu 2008/09 przyjdzie czas w maju, kiedy zobaczymy tabelę po 30 kolejkach ekstraklasy.
I mam nadzieję, że w przyszłym roku ujrzymy jedną polską drużynę w fazie grupowej CL oraz dwie w fazie grupowej Pucharu UEFA (czy tam pod inną nazwą).
minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
|
|