|
Po dzisiejszym meczu mam olbrzymi niesmak.
Forumowe płaczki strasznie biadoliły po wylosowaniu Tottenhamu, a to była jedna z gorszych drużyn która zawita w tym sezonie na naszym stadionie. Byli po prostu w beznadziejnej formie. To że mają duży potencjał - jak ktoś wcześniej napisał - to inna sprawa. Tyle że wcale a wcale tego potencjału nie pokazali, ani u siebie, ani u nas.
Mówi się, że wszyscy wiedzą że jakieś rzeczy są niemożliwe, a potem przychodzi ktoś kto tego nie wie, i je robi.
W naszym zespole za dużo jest piłkarzy, dla których wygrana dzisiaj z Tottenhamem była niemożliwa. Mam dużo sympatii dla Sobolewskiego, ale nie chcę żeby dłużej grał w Wiśle. Zbyt wiele razy zawiódł. On ma umiejętności, ale nie ma "głowy".
Gdyby dzisiaj zamiast Sobolewskiego w tej sytuacji sprzed końca pierwszej połowy był tam Jirsak, to by to strzelił.
Podobne uwagi mam co do kilku "zasiedziałych" piłkarzy, którzy już powinni zmienić klub. Dobrze, że jest Marcelo - on z Cleberem powinni grać w środku obrony. Dobrze że jest Jirsak i Singlair i Diaz. To do nich należy przyszłość Wisły, bo w Polakach za dużo jest niemożności. Z obecnego składu Wisły tylko Brożki i Boguski nie wiedzą, że się nie da. Nie wiedział tego też Błaszczykowski, cholernie szkoda, że odszedł.
Na koniec, żeby uprzedzić zarzuty - wcale nie płaczę nad porażką. Nasi piłkarze po prostu nie zasługiwali na to, żeby awansować.
Ostatnio edytowane przez Sędzia : 02.10.2008 o godz. 21:20.
Miała być demokracja, a tu każdy ma własne zdanie - Lech Wałęsa
|