|
Tak jak miałem złe przeczucia przed meczem z Lechem (co niestety sie potwierdziło) tak teraz są wszelkie podstawy ku temu by być pozytywnie nastawiony. Poniżej przedstawie 7 powodów dla których czuje że zjemy rosół z koguta:
1. Dlatego że w zespole nie ma kontuzji
2. Morale jest wysokie po zwycięstwie z Arką
3. Skorża dojdzie do wniosku że skoro mamy słabych skrzydłowych należy grać naszą najsilniejszą bronią środkiem kombinacyjnie ( a więc na ławe Zieniu oraz Łobo),
4 Bo wstawi do składu w pomocy Boguskiego, Jirsaka, Diaza którzy wraz z Brożkiem na szpicy są w stanie rozmontować każdą ekipę w europie
5 Bo gramy u siebie a na naszym terenie mamy najlepszych kibiców w Polsce
6 Bo Wisła ma w swoim składzie doświadczonych graczy zapewniających walke (Cleber, Baszczu, Sobolewski, Cantoro, Zieńczuk,Głowacki) polot i wszechstronność (Boguski, Piotrek Brożek) chłodną kalkulację (Diaz, Jirsak) oraz instynkt strzelecki (Paw Brożek)
7 Bo Wisła to jest MARKA która ma na rozkładze już takie firmy jak Schalke, Parma, Inter,Barcelona, Sevilla, Panathinaikos, Fc Porto
TYLKO WISŁA
I jeszcze jedno. Zestawił bym następujący skład:
Pawełek
Singlar Clebi Głowa Baszczu
Sobolewski Diaz *
Boguski Jirsak Pietia
Brożek
* na tego zawodnika zwróciłbym szczegółną uwagę. Junior Diaz - grając w obronie przypomina mi dziecko we mgle ale moim zdaniem Skorża za mało wykorzystuje go na pomocy. Ustawiając go na obronie traci ponad 50% swoich zdolności piłkarskich. O ile jest chudy i strasznie łatwo go przejść o tyle umie dobrze rozegrać piłke, przyjąc ją pod presingiem, rozegrać z parnerem, czasami pójść na przebój, z ciągiem na bramke. Ja postawiłbym na niego zamiast na zmęczonego Mauro "kółeczko Cantoro"
Ponadto nie uważam żeby Skorża postawił na Marcelo, Głowa i Clebi są doświadczeni i zgrani, za duże ryzyko, Marcelo moim zdaniem ma kapitalne warunki żeby być lepszy od Clebera i jestem gotowy postawić na szale cały mój honor przeciw zdaniu że za 7-8 lat nie będzie on grał w jednym z topowych klubów europejskich (oczywiście jeśli ominą go kontuzje albo nagle palemka nie odbije). Jednak jeszcze jest młody. Musi nauczyć się grać w Europie.
TYLKO WISŁA
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 02.10.2008 o godz. 01:51.
|