Wyświetl pojedynczy post
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2008, 15:28
Oto moja przygoda z FIFA 09.

Podszedlem do niej pozytywnie nastawiony, nie "patrzac" na poprzednie czesci. Zainstalowalem, zagralem pol sezonu i... odinstalowalem. A odinstalowalem nie dla tego ze to i to mi sie nie podobalo, ale poprostu dlatego ze mi sie juz znudzila.

Jak ktos powie mi ze to jest w niej realizm to zasmieje mu sie prosto w twarz.

Pilkarze poruszaja sie jakby mieli przed sekunda stosunek analny ze sloniem, biegaja jacys wykrzywieni, albo z cialem ulozonym pod katem 45stopni do poziomu. Bez jaj.

Druga sprawa, dalej te same schematy, identyczne akcje i bramki. Zagralem "na upartego", przez caly mecz 6min jedna i ta sama akcja, komputer najwyzszy poziom, wynik 9-0 ->

Zachowanie pilkarzy: wrzucilem sobie pilke gdzies na 20-25m od bramki. Pilkarz (strzelajac z woleja) zamiast uderzyc pilke od razu, to zrobil obrot o 360stopni i dopiero uderzyl. Trwalo to moze pol sekundy ->

Zachowanie pilki: mam wrazenie, ze programisci albo robia sobie jaja, albo w zyciu nie widzieli pilki. Przy dosc silnym strzale z ok 30 m pilka poleciala na slupek, odbila sie od niego i zatrzymala sie z 2-3 metry obok niego. Druga sytuacja, wrzucam pilke z autu w pole karne, ubiega mnie obronca i wybija pilke na polowe... GLOWA !! ->

Co prawda graficznie jest ladna, ale to chyba taki "chłyt maketingowy" zeby zamydlic dzieciakom oczy i niech mowia jaka ta gra jest cudowna. Pomijam juz "metalowe" siatki w bramkach, ktore poruszaja sie jedynie w miejscu w ktorych uderzy w nie pilka.

A i jeszcze jedno, niby sa "oryginalne" koszulki, sponsorzy i firmy, ale co ze strojami bramkarskimi ? Bo one sa rodem z Fify 2000.

Narazie tyle, jak sobie cos przypomne to dopisze.

Chwala Bagu ze jest PES. Nawet ten "6" wygrywa z Fifa09 w cuglach.

EDIT: i przypomnialem sobie

Menu, zakrecone jak baranie jajo. Nie rozumiem jak mozna spaprac tak prosta rzecz. Same zmiana zawodnika to sa poprostu jaja. Niewygodne, zle poruszanie sie, bleeee. Dobrze chociaz ze juz nie przymula tak jak w poprzednich czesciach.
Ostatnio edytowane przez mic : 01.10.2008 o godz. 15:40.
Odpowiedz cytując