Wyświetl pojedynczy post
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2008, 08:54
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Rozśmiesza mnie ten Drzewiecki. Myślał, że jest sprytny. Wykorzystał trybunał arbitrażowy przy PKOL, by wprowadzić kuratora do związku - i myślał, że UEFA z FIFĄ to zaakceptują.

Panie Ministrze, co wolno wojewodzie (Włochom), to nie nam, Polakom.

Rozwalił mnie również dziennikarzyna sportowy z TVN24, który twierdził, że UEFA i FIFA "z pewnością nie przeczytały" raportu o nieprawidłowościach, bo gdyby czytały - to by uznały racje trybunału i ministerstwa.

To tak, jakby wymagać od Dona Corleone, by ukarał Lukę Brasiego - przecież on mordował ludzi!

Przecież Platini i spółka świetnie wiedzą, co się dzieje w PZPN. Bo Listkiewicz i jego spółka to tylko pionki w globalnej piłkarskiej "rodzinie".

Słowem - smutne to i śmieszne zarazem. Smutne - bo beton w PZPN jest nie do ruszenia, chyba że doczekamy Putina, albo choćby Łukaszenki. Śmieszne - bo to nie do pomyślenia, żeby na takim stanowisku (minister w rządzie) zatrudniać tak naiwnych ludzi.

Najwyższa pora powiedzieć Panu Drzewieckiemu, że to nie św Mikołaj roznosi prezenty. Tylko nie w tym tygodniu, za dużo przykrych rewelacji może go załamać.

Ja myślę, że nie do końca masz rację. Oczywiście może się okazać, że PZPN jest nie do ruszenia, jest to całkiem prawdopodobne. Ale jeśli jest cień szansy i już próbujemy cokolwiek z nimi zrobić, to uważam, że Drzewiecki wybrał bardzo dobry moment na działanie. Zresztą temat jest bardzo ładnie przewałkowany w temacie o przekrętach i aferach
Tylko jeden klub kocham aż po grób!