Wyświetl pojedynczy post
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2008, 18:38
Kocur napisał(a):Wyświetl post
http://fakty.interia.pl/swiat/news/u...-dalej,1185877

A ja tylko dodam: huurrrraaaa!!

Za złe zarządzanie, za nieumiejętność oceny ryzyka, za chęć jak najszybszego nachapania się banki mają dostać 700 mld dolarów Jakby to przeszło to już nie dziwię się Arabom że chcą ten kraj wysadzić powietrze.

Czekam z niecierpliwością na kryzys w branży finansowej który na 101% dotknie inne gałęzie gospodarki - w tym sztucznie napompowany rynek branży budowlanej

EDIT: hehehehe - tak to właśnie działa
nie rozumiem ... tzn. Ty się cieszysz, że jest ten kryzys, tak? i fajnie może będzie, gdy to się odbije na naszej gospodarce
Też nie jestem zwolennikiem tak ogromnej ingerencji państwa w gospodarkę, natomiast daleka jestem od stwierdzenia "hurrrraaa".
Poza tym dziwię się, bo osoby tutaj zwykle piszące w tak doskonaly sposób umieją ocenić większość działań polityków, a przede wszystkim PO, jako realizowane pod publiczkę, namierzone na osiągnięcie sukcesu wyborczego itp., a w tej sprawie cisza ...... więc się wypowiem, ta decyzja Kongresu to wyjscie naprzeciw oczekiwaniom Amerykanów, przeciwnych pompowaniu pieniędzy do sektora finansowego - niedlugo w końcu wybory. I to jest wlaśnie minus tej decyzji, gdyż wolałabym aby została ona podjęta po wnikliwej analizie plusów i minusów dla gospodarki, a nie zwyklej kalkulacji politycznej.