Wyświetl pojedynczy post
woocashx
Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.09.2008, 14:34
Dobra, a teraz koniec fantastyki, zejdzmy na ziemie. Tak naprawdę możemy się bawić w koncert życzeń i pisać, że potrzebujemy wzmocnień na wszystkich pozycjach, ale mało realne, że w najbliższej perspektywie p. Cupiał wyskubie z sakwy jakąś konkretniejszą sumkę na transfery. Spodziewam się góra 2-3 transferów i mam nadzieje, że przynajmniej jeden z nich to będzie wysoka krajowa półka. Gracz ograny i sprawdzony.

Według mnie czas finezyjnie grającego Mauro na Reymonta dobiegł końca. Zauważcie, że ten zawodnik od dobrych paru lat ma regres formy. Zwróćcie uwage na ostatnie mecze. W tych, w których drużyna grała fatalnie(mecz z lechem) był wśród najgorszych na boisku, natomiast w tych lepszych jak ten z Arką miał najniższą notę z wiślaków(nie mówie, że zagrał źle). Cantoro w klubie zostanie choćby ze względu na jeden z najwyższych kontraktów.

Jednak to nie na środku pola Wisła powinna się wzmocnić(oczywiście biorąc pod uwagę pozostanie Sobolewskiego-najlepszego defensywnego pomocnika w lidze). Jirsak również z meczu na mecz potwierdza, że się spłacił z nawiązką.Koniecznością jest sprowadzenie silnego napastnika typu niezapomnianego Marcina Kuźby. Paweł na 90% odchodzi po sezonie przy obecnej dyspozycji. Tym napastnikiem mógłby być Gajtkowski z Polonii lub Zakrzewski z Arki. Poza tym priorytetem jest bramkarz(sorry Mariusz, ale spalasz się psychicznie w kluczowych momentach).

Na koniec napiszę 2 słowa o obronie która jest według mnie naszym silnym punktem. Środek wzmocniony o Marcelo nie jest już problemem( i co z tego, że Cleber ma 34 lata?! + Głowacki). Rutyna na środku obrony jest ważna o ile nie najważniejsza. Dodatkowo jest ciągle osiągający wyższy poziom Kowalski, który jak mnienam osiągnie za rok, dwa lata solidny poziom ligowy. Boki dodatkowo obsadzone dwoma zawodnikami na pozycję (Diaz+Petia),(Baszczyński+Singlar). Oby Baszczu nie chciał odejść do Emiratów na stare lata

Żebyśmy tylko przeszli tottenham...
Odpowiedz cytując