|
Jeśli chodzi o Sobolewskiego i Cantoro to Oni obaj mają ważne kontrakty z Wisłą do końca 2009 roku i jestem tego pewny. Baszczowi i Zieniowi w czerwcu kończą się. MYślę że z tą czwórką trzeba przedłużyć umowy , ponieważ czy my jesteśmy w stanie znaleść kogoś lepszego od nich? Wątpię. Czy ten Romeu jest lepszy od Cantoro? Raczej nie, jakby się rozwinął to może byłby lepszy ale aktualnie nie jest. On przegra rywalizację z Cantoro i Sobolewskim chyba że to bardziej ofensywny pomocnik( jeśli tak to jestem za, Jirsakowi przyda się konkurent ale wtedy rezygnujemy z Garguły) a jeśli to defensywny pomocnik to będzie z nim tak samo jak z Barreto , Vargą , przegrali rywalizację, zostali wypożyczeni a później to już na nich nie stawiano. MOżemy trzymać Cantoro , Sobola , Baszcza , Zienia do końca ich karier po są gwarantem doberej jakości ale potrzebni są dla niektórych konkurenci ( np. dla Zienia). Dobrą drużynę można zbudować na mieszance młodych ze starszymi zawodnikami. My starszych już mamy więc transfery Żurawia, KOsy nie wchodzą w grę( starzy to jeszcze nie za darmo ). Ja mam taką opcję : przedłużamy kontraktu z Baszczem , Zieniem, później z Cantoro i Sobolem oraz ściągamy bramkarza, środkowego pomocnika (ofensywnego), dwóch skrzydłowych i napastnika (typowego snajpera) a jeśli odejdą od nas starsi piłkarze to sprawa transferów sie skomplikuje poniewać dojdą jeszcze trasfery prawego obrońcy, lewoskrzydłowego i defensywnych pomocników.
|