Wyświetl pojedynczy post
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2008, 23:51
...Mimo wszystko zawiodłem się na bednarzożercach, taki fajny link zarzuciłem parę godzin temu a tu nikt krokodylich łez nie wylewa za nieodżałowanym Diego Tristanem słabo, moi drodzy, bida z nędzą = )

-------------------------------------

Jeżeli w ogóle będzie to jeszcze problemem aktualnego prezesa i pana Jacka, który - jak donosi prężna sekcja FM tego forum - opalając się na Copacabanie przez czysty przypadek natknął się na rosłego obrońcę Santosu z wolną kartą zawodniczą w ręku [...]

- podkreślam, jeżeli w ogóle to im przyjdzie w udziale przebudowywać skład - to najbardziej będą się musieli nagłówkować nad uzupełnieniem ofensywy.

Zakładam, że odejdzie Paweł, wraca z wypożyczenia Ćwielong i zostajemy z czwórką drobnych, wszędobylskich i mobilnych zawodników (Pepe, Mały, Wtorek i Boguski), z których żaden nie podchodzi pod kategorię wysuniętego, operującego na szpicy i -co najbarzdziej przykre - skutecznego napastnika. Dołóżcie jeszcze Tomka Jirsaka i mamy 5 (połowę zawodników z pola!) chucherek, z których zaden nie ma prdeyspozycji do napędzania ataku ani do twardej, fizycznej gry.

Kiedy próbuję sobie ich wszystkich razem wyobrazić na bosiku w jednym teamie to aż mi miga przed oczami - chaos, zadziorność i ruchliwość. Nieuczesane to wszystko i jedyne, co z takiego składu możnaby wykrzesać, to czyhanie na szybką kontrę. Czarno to widzę bez Pawła, a trochę już widziałem - odejście Dziubińskiego, przyjście Kaliciaka, wejście Szeligi (ktoś go jeszcze kojarzy) czy mozolne wspinanie się po szczeblach drużynowej hierarchii Maćka Żurawskiego ...

... wszystkie te momenty miały jednak współna cechę - był ktoś, kto potrafił wskoczyć w buty swoich poprzedników. Nawet sezonowa posucha po odejściu Franka odeszła w zapomnienie wraz z odbudowaniem się Brozia.

Tym razem naprawdę nie widać sukcesora. Odejście Pawła to nie tylko odejście klasowego napastnika, piłkarza zżytego z tym klubem, wychowanka(*) i lidera - ten zespół, sposób jego funkcjonowania na boisku, cały pomysł na grę ofensywną będzie musiał ulec zmianie.

Całkiem nowa Wisła nam się szykuje po sezonie...

PS.(*) wiem, wiem, Białogon.... tyle, ze to Wisła ukształtowała go piłkarsko.
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując