Wyświetl pojedynczy post
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.09.2008, 06:28
pawelo84 napisał(a):Wyświetl post
Pawełek jest i tak najlepszym obok Dolhy bramkarzem, jakiego Wisła miała w ostaniej dekadzie. Chłopak ma naprawdę duży talent, tylko musi zagrać 1-2 świetne mecze, żeby grał naprawdę na miarę swoich nieprzeciętnych możliwości. Zobaczcie jak on dobrze broni sytuacje sam na sam, jaki ma świetny refleks. A jego elektryka wynika raczej z tego że ma trochę problemy z koncentracją podczas meczu. To się bierze stąd że grając w Odrze, miał 10 sytuacji na mecz by się wykazać i cały czas był skoncentrowany a grając w Wisle praktycznie nie ma okazji do interwencji. To nie jest takie proste tak od razu się przestawić. Chłopak ma z tym nadal problemy.

Co do Łobodzińskiego, to jest naprawdę dobry skrzydłowy o dużych umiejętnościach. Wszyscy po nim jadą, ale tak naprawdę gość stracił prawie cały okres przygotowawczy i to jest jego największym problemem. Ciężko jest bez treningów siłowych, tak od razu wejśc w rytm meczowy. Brakuje pary na 90 minut, brakuje pewności siebie, to mocno siedzi w głowie, że nie ma przepracowanego dobrze okresu przygotowawczego .

Noo, Twoją ocenę Pawełka przypisać mogę zbieżności imion/nazwisk chyba tylko .
Do Dolhy brakowało mu zdecydowanie zbyt wiele, żeby go stawiać "obok".
Prawdę piszesz o sytuacjach sam na sam - tu sobie radzi dobrze.
Gra na przedpolu - porażka.
Gra nogami - porażka do kwadratu. Nie dość, że każde wybicie z podania obrońcy to loteria (out, trafi w obrońce lub napastnika czy może zmieści się z piłką w boisku) to jeszcze prawie nagminne produkowanie zagrożenia dla własnej bramki tym "kiwaniem się" z napastnikiem czy wyczekiwanie z wybiciem aż napastnik będzie miał realną szansę zablokować piłkę.
Mecz z Lechem to była kwintesencja jego nieumiejętności. Przecież ta sytuacja pomiędzy nim a kibicami z E (abstrahując sensowności itp) nie wynikła z błędów jednego meczu.
W ostatniej dekadzie mieliśmy wielu gorszych bramkarzy, ale żeby najlepszy obok Dolhy ? Chyba przesadna uprzejmość wobec Mario.
Ja z utęsknieniem czekam nie tyle nawet na konkurencję dla Pawełka; ja czekam na dobrego bramkarza.
Odpowiedz cytując