Wyświetl pojedynczy post
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2008, 23:10
Tak porównując obiektwynie oceniając w skali 1- 10 prawdopodobne składy Wisły i TT:

gdzie 1 - 5 - piłkarz bardzo słaby (Azerowie, Kazachowie itd.)
6 - przeciętny poziom europejski (np. Bosacki)
7 - sredni poziom europejski
8 - dobry poziom europejski
9 - bardzo dobry poziom europejski (np. Alex Alves, Iniesta, Xavi, Fabregas)
10 - klasa światowa (Messi, Ronaldo)

Pawełek - Gomes 6,5/8 - Gomes to wysokiej klasy bramkarz, jednak w TT nie gra na miarę swojego talentu. Dla mnie jak grał w PSV, był jednym z najlepszych bramkarzy na świecie, teraz zamiast 9 daje mu 8. Pawełek do spory talent aczkolwiek do Gomesa mu sporo brakuje.

Baszczyński/ Gunter 6.5/ 6.5 - tej samej klasy boczni obrońcy. Oboje bez rewelacji.

Głowacki/ Woodgate 7/8 - Woodgate jest lepszy. Solidny ligowy obrońca, Głowa też by sobie opradził w Premiership, ale grałby trochę słabiej.

Marcello/ King 7/7.5 - Myślę że King jest trochę lepszy, aczkoliwek bardzo kontuzjogenny. Po Marcello widać że to duży talent i myśle że docelowo będzie to zawodnik klasy Kinga, czyli solidny ligowy obrońca nawet w lidze angielskiej.

Piotrek Brożek/ Assou-Ekotto 7/7 - tej samej klasy obrońcy. Nawet mógłbym powiedzieć że Piotrek jest ciutke lepszy.

Boguski/ Bentley 7/8.5 - Bentley to obecnie najlepszy piłkarz TT, a Boguski jeden z lepszych piłkarzy Wisły. Różnica między tymi zawodnikami jest spora, niestety na korzyśc Anglika. Bentley to piłkarz klasy Błaszczykowskiego, Boguski klasę słabszy.

Sobolewski/Jenas 7.5/7.5 - Sobolewski jest w życiowej formie, grając tak jak teraz poradziłby sobie w każdym klubie Premiership. Jenas to dobrej klasy środkowy pomocnik, aczkolwiek w obecnej formie nie jest lepszy niż Sobol.

Cantoro/ Zokora 6.5/7.5 - Zokora to bardzo dobry defensywny pomocnik, Cantoro w obecnej formie jest od niego znacznie słabszy.

Diaz/ Lennon 7/8 - Diaz bardzo szybko się rozwija, jest coraz lepszym piłkarzem. Jesli chodzi o szybkośc co jest szokujące to ma porównywalną do Lennona, tak tak jest bardzo szybko. Tyle że Anglik ma świetny drybling, czego Juniorowi nie ma. Za to Junior jest lepszy w destrukcji i potrafi strzelać ładnie z wolnych. Generalnie jednak lepszy jest Anglik.

Jirsak/ Modric 7/7.5 - To że Modrić potrafi grać w piłkę każdy wie. Ja mam jednak wrażenie że może z nim być tak jak z Kosą. Kamil kapitalnie się sprawdzał gdy gra była ułożona pod niego, tak jak za Kaspra, ale gdy nie był centralną postacią drużyny tracił ponad 50% swojej wartości. Jirsak to jest akurat taki zawodnik co dobrze się czuje grając dla drużyny. Paradoksalnie na tej pozycji nie ma TT dużej przewagi.

Brożek/ Bent - 7.5/ 8 - Bent jest trochę szybszy od Pawła, aczkolwiek gdy Paweł jest w formie nie ma wielkiej różnicy pomiędzy nim a Darrenem. Moim zdaniem TT przegiął płacąc za Benta 24 mln euro. On nawet 10 mln nie jest wart. Jest to dobry napastnik, ale nigdy nie osiągnie chociażby 80% tego poziomu co Keane czy Berbatov. Bent w mojej ocenie jest obecnie niewiele lepszy niż Paweł.

Generalnie różnica umiejętności jest na korzyść Anglików, praktycznie na każdej pozycji zawodnicy są o pół klasy albo o klasę lepsi niż nasi, aczkolwiek my mamy własne boisko, a TT jest w sporym kryzysie, dlatego szanse są duże na ich przejście.
Ostatnio edytowane przez pawelo84 : 29.09.2008 o godz. 00:30.
Odpowiedz cytując