Wyświetl pojedynczy post
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2008, 19:25
hoho napisał(a):Wyświetl post
Legia,Wisła,Lech tworza pierwsza trojke.Mysle ze ten sezon moze byc (glownie przez walke tych trzech zespolow,bo dol ligi dalej gra piach) jednym z najbardziej emocjonujacych ostatnich lat.
Legia i Lech ma duzo szerszy sklad od Wisly na obecna i mysle ,ze Wisla nie moze w tej rundzie zostac gdzies za tymi dwoma zespolami .Nie mozna tracic glupio punktow ,bo poza 2,3 innymi druzynami reszta zespolow jest bardzo cienka.
Zgadza się, zanosi się na bardzo wyrównaną walkę w tym sezonie. Ja do Wisły, Legii i Lecha dodałbym jeszcze Polonię Warszawa, która też ma ciekawy skład i jak pokazały pierwsze mecze osiąga dobre wyniki. Wiśle będzie ciężko w tym sezonie ale mam nadzieję że mimo dużej konkurencji ze strony tych kilku zespołów obronimy tytuł. Problemem będzie dla Wisły pogodzenie gry na kilku frontach jednocześnie. W przypadku awansu do fazy grupowej Pucharu UEFA dojdą nam tej jesieni dodatkowe cztery mecze a kadry nie mamy zbyt szerokiej. Bez wzmocnień zimą się nie obędzie, zwłaszcza jeśli chodzi o naszą ofensywę. Dziwiło mnie jak niektórzy po pierwszych kliku słabych meczach Legii na początku rundy obwieszczali z radością, że Legia już nam nie zagrozi i w tym sezonie może liczyć na środek tabeli najwyżej. Wiedziałem że mimo złego początku potem zacznie zdobywać niestety punkty... Co do Lecha to można powiedzieć, że w tym sezonie jest na prawdę silny i przede wszystkim zdobywa dużo bramek, ale jednocześnie nie jest to drużyna której nie zdarzają się wpadki. Myślę że Lech jeszcze nie raz zgubi w tym sezonie w najmniej oczekiwanych momentach punkty, a passa Lewandowskiego się skończy.
Odpowiedz cytując