hoho napisał(a):

Legia,Wisła,Lech tworza pierwsza trojke.Mysle ze ten sezon moze byc (glownie przez walke tych trzech zespolow,bo dol ligi dalej gra piach) jednym z najbardziej emocjonujacych ostatnich lat.
Legia i Lech ma duzo szerszy sklad od Wisly na obecna i mysle ,ze Wisla nie moze w tej rundzie zostac gdzies za tymi dwoma zespolami .Nie mozna tracic glupio punktow ,bo poza 2,3 innymi druzynami reszta zespolow jest bardzo cienka.
|
Zgadza się, zanosi się na bardzo wyrównaną walkę w tym sezonie. Ja do Wisły, Legii i Lecha dodałbym jeszcze Polonię Warszawa, która też ma ciekawy skład i jak pokazały pierwsze mecze osiąga dobre wyniki. Wiśle będzie ciężko w tym sezonie ale mam nadzieję że mimo dużej konkurencji ze strony tych kilku zespołów obronimy tytuł. Problemem będzie dla Wisły pogodzenie gry na kilku frontach jednocześnie. W przypadku awansu do fazy grupowej Pucharu UEFA dojdą nam tej jesieni dodatkowe cztery mecze a kadry nie mamy zbyt szerokiej. Bez wzmocnień zimą się nie obędzie, zwłaszcza jeśli chodzi o naszą ofensywę. Dziwiło mnie jak niektórzy po pierwszych kliku słabych meczach Legii na początku rundy obwieszczali z radością, że Legia już nam nie zagrozi i w tym sezonie może liczyć na środek tabeli najwyżej. Wiedziałem że mimo złego początku potem zacznie zdobywać niestety punkty... Co do Lecha to można powiedzieć, że w tym sezonie jest na prawdę silny i przede wszystkim zdobywa dużo bramek, ale jednocześnie nie jest to drużyna której nie zdarzają się wpadki. Myślę że Lech jeszcze nie raz zgubi w tym sezonie w najmniej oczekiwanych momentach punkty, a passa Lewandowskiego się skończy.