Wyświetl pojedynczy post
gregoriustsw
Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2008, 19:00
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Więcej widzi na boisku powiadasz. W tej chwili prawie każda akcja podbramkowa zaczyna się od podania Iwańskiego, lub na podaniu Iwańskiego się kończy. Zagrania z klepki Iwańskiemu też nie są obce, o czym przekonuje w każdym meczu (L) (np wczoraj miał przynajmniej 3 takie podania, które otwierały drogę do bramki). Przegląd pola i strzały z dystansu to najmocniejsze strony Ajwena. Jirsak o dwie klasy lepszy od Iwańskiego? To Twoje subiektywne zdanie. I dlaczego się cieszysz, że go nie sprowadziliście, skoro na każdym kroku czytam, że Wiśle brakuje ofensywnego pomocnika?
Dla mnie to taką rolę w Wiśle spełnia właśnie Tomas. Zresztą , jak widziałem w meczach z FK w barwach Legii czy też ze Steuą kiedy grał w Lubinie Iwański ma jedną , ale za to wykluczającą go z możliwości gry u nas wadę , a mianowicie spala się z rywalami o klasie wyższej niż ta którą prezentuje przeciętna drużyna ligi polskiej. Kolejnym tego przykładem mogą być mecez jeszcze z Zagłębia z nami w zeszłym sezonie kiedy to był praktycznie całkowicie wyłączony przez cały mecz. Reasumując - jeżeli nawet Iwański by był u nas to raczej byłby rezerwowym. Co do postu Jovy - tak , Tomas jest w obecnej formie zawodnikiem który mógłby grać w reprezentacji Czech - oni obecnie teraz mają problem na tej pozycji gdyż Nedved skończył karierę reprezentacyjną , a Rosicky jest kontuzjowany.Więc wcale bym się nie zdziwił gdyby Tomas zagrał w meczu Polska-Czechy. Za to dla mnie rzeczą niepojętą jest chwalenie Clebera który w chwili obecnej powinien ustąpić nawet miejsca na ławce Kowalskiemu a samemu grać w ME gdyż stwarza on więcej zagrożenia pod swoją bramką niż zawodnicy drużyny przeciwnej.
Ostatnio edytowane przez gregoriustsw : 28.09.2008 o godz. 19:05.
Odpowiedz cytując