Wyświetl pojedynczy post
szejkspir
Member

Od: 10.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.09.2008, 18:41
Dołączę się do opini kolegów powyżej, że Jirsak, mimo mojej wielkiej sympatii do niego, nie jest w tym momenciei rasowym ofensywnym pomocnikiem. Cały czas stopniowo rozwija się w tym kierunku pod okiem trenera Skorży. Myślę, że na chwilę obecną, razem z Gargułą doskonale by się uzupełniali w środku pola. Tomas jako operujący bardziej defensywnie, a Łukasz za plecami wysuniętego Brożka. Wszelkie szybkie ataki, prowadziłby Garguła, co umożliwiłoby wchodzenie na drugie tempo Jirsakowi na 16 metr, wykorzystując jego świetne uderzenie z dystansu. Prowadząc akcję, trudno mu jest to robić z zaskoczenia.
Do transferu Garguły dołożyłbym dwóch rasowych skrzydłowych i wysokiego napastnika. Jeśli dodatkowo, doszedłby do skutku zimowy transfer Romeu, mielibyśmy bardzo silną kadrę na najbliższe kilka lat, cał czas utrzymjąc, że Bednarz sprowadzi zawodników, którzy efektywnie wzmocnią pierwszą 11-tkę.
Dodam jescze, że solidniejsza konkurencja dla Pawełka również jest wskazana.
W dalszej (rocznej) perspektywie poszukiwałbym również stopera i prawego obrońcę.

Wg. mojej własnej opinii, udane zrealizowanie w/w transferów, przy utrzymania obecnej kadry meczowej (Paweł Brożek i Boguski!), pozwoliłoby spokojnie wyczekiwać na przyszłoroczne losowanie eliminacji LM, a nie tylko tradycyjne liczenie na los.

Myślę, że realne jest:

- ugodowe sprowadzenie za niewielką opłatą z Bełchatowa Garguły jeszcze tej zimy
- sprowadzenie Romeu
- transfer skrzydłowego - tutaj dwie dygresje:
  • na prawe skrzydło (jeśli Diaz będzie wykazywał faktyczne predylekcje do pozycji lewoskrzydłowego)
  • na lewe skrzydło (w przypadku, gdy sadzanie na ławce Lobodzińskiego nie przyniesie jego dalszej mobilizacji i rozwoju)

Ps. Nie mogę się również doczekać rozwiązania/wygaśnięcia kontraktów Kmiecika, Dawidowskiego i Gołosia.

Pozdrawiam!
Powód: literówki ;D
Ostatnio edytowane przez szejkspir : 28.09.2008 o godz. 18:44.
Odpowiedz cytując