Cytat:
Nie wiem po co, ale Śląsk traktuje te śmieszne rozgrywki poważnie. Może Tarasiewicz chce podbudować mentalnie swój zespół zwycięstwem na Reymonta ?
"Trener Ryszard Tarasiewicz wielkich zmian w składzie raczej nie przeprowadzi, bo do Krakowa oprócz Mariusza Pawelca, który przebywa na zgrupowaniu reprezentacji Polski do lat 21 w Warszawie, zabiera wszystkich swoich najlepszych zawodników. Śląsk nie może sobie pozwolić na kolejną przegraną – po porażkach z Nielbą Wągrowiec i Polonią Warszawa Wrocławianie muszą wreszcie udowodnić, że rzeczywiście wnoszą do polskiej ligi coś nowego. Nawet na boisku rywala, na którym gospodarze przegrywają niezwykle rzadko. Nawet z zespołem, który niedawno pokonał słynną Barcelonę."
Wisła gra zawodnikami z młodej ekstraklsy, choć jak znam Skorże to pewnie zagra po 1 zawodniku z pierwszego składu... w obronie i pomocy, żeby jako tako to wyglądało. Być może szanse dostanie nowo pozyskany obrońca Marcelo.
W tym gównianym pucharze nie warto ruszać czegokolwiek poniżej 2.5. Poziom naszej ekstraklsy sprawia, że jest ona strasznie nieprzewidywalna, co dopiero gdy zespoły grają w rezerwowych ustawieniach. Po takim kursie myślę, że warto spróbować.
Kursy w necie spadają. Wczoraj w BAH było bodajże 8.50, dziś tylko lekko powyżej 6.00.
© by Zabielany
|
Z kolei ja słyszałem, że Grzegorz Kmiecik( jakby ktoś nie wiedział zawodnik Wisły Kraków) mówił do swoich kolegów z drużyny (młodszych) żeby stawiali wszystko na wygrana Śląska.