pan_premier napisał(a):

stop, zeby nie było plotki, ja tylko powtarzam com ciemny usłyszał w tvn24.
to ze obok siebe było napisane co bedzie za zakaz, a co moze klub nie oznacza na 100% że klub będzie mógł wydac zakaz działający poza jego stadionem, czy zmuszający policję do czegokolwiek.
taki wysnułem wniosek z tego co zobaczyłem, czy prawdziwy, zobaczymy
|
O tym juz pisala Gazeta Polska wiec coś jest na rzeczy.
Nie sądze by zakaz wydany przez jeden klub mogl skutkowac koniecznoscia meldowania sie na komisariatach, ale calkiem realna jest banicja na pozostale stadiony ekstraklasy.
Ma to zapobiec temu, że kilkuset legionistow wciąż podróżuje po Polsce i za aprobatą kibiców i klubówgospodarzy oglądają mecze z trybuny razem z miejscowymi. To jest dla Waltera niezly policzek ktory go poniza, tym bardziej ze okazuje sie ze Legia potrafi zasiasc obok Lecha czy LKSu bez zasiek i kordonow Policji. gdyby tylko zechcieli to by to samo uczynili na obu krakowskich stadionach czy Widzewie. A to wszystko dzeki Walterowi. Niezly cios, wiec trzeba bylo zamowic u zaprzyjaznionego premiera i ministra s.w.i a. jakąś akcję policyjną po ktorej zaprezentuje sie wspanialy projekt, dajacy panu Walterowi prawo do nadania niechcianym Legionistom ustawowego zakazu pojawiania sie na wszystkich stadionach ktore uczestnicza w lidze, tak by raz na zawsze przestal byc obrazany zawsze tam, gdzie Legia gra. Na szczeblu centralnym bedzie to latwiej wyegzekwowac, bo wiadomo ze infrastruktura lepsza niz np. w 3 lidze. I w ten sposob, dzieki temu ze pomoglo sie obecnemu rzadowi tym rzadem zostac, teraz mozna skladac zamowienia na projekty ustaw, ktore beda sluzyly realizacji partykularnego interesu danego biznesmena. I taki Lech czy Odra chcąc przyjąć kibiców Legii będa musiały sprawdzić, czy ci ludzie nie figurują na liście zbanowanych. Klub nie bedzie chcial zlamac ustawy, wiec Legii nie wpusci.
A że na lekcjach u tow. Jerzego Urbana tow. Walter nie próznował, stąd informacje o demolce miasta, PZN-u itp.