Wyświetl pojedynczy post
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.09.2008, 22:26
Adasss

Sprawa jest prosta. Ja przeliczałem ich wiek rocznikami a nie miesiącami. Ponieważ zbliża się ostatnia kwarta tego roku, przyjąłem że po transferowym okienku zimowym a będzie to już 2009 rok, piłkarze ci nie otrzymają ponownie szansy wskoczenia do 1 zespołu, gdy tak bardzo właśnie teraz czekamy na objawienia w ME, w związku z brakiem zmienników w 1 zespole Skorży. Jak napisałem, będą oni wtedy różnić się miesiącami, co nie ma większego znaczenia. Jeśli już problem zasadniczy sprowadza się do dyskusji o tych miesiącach różnicy, to ja się w taką zabawę w szczegóły bez merytorycznego znaczenia nie bawię z wami dalej, gdyż to nie ma sensu, poza tym abym potwierdził słuszność twojej uwagi o nadinterpretacji ich wieku o mniej lub więcej miesięcy. Jeśli wszystkich to usatysfakcjonuje to oczywiście przepraszam za tą nadinterpretację i wobec tak prowadzonej dyskusji, uważam, że kibice uznali ją za zbędną merytorycznie. Tylko co to zmienia w sprawie zasadności problemu podstawowego, że Skorża nie ma ani jednego, zdolnego wejść do jego składu a żaden klub w Polsce, nie zapłaci Wiśle za kogokolwiek z nich, ani złotówki za ich choćby tylko wychowanie i nie chce ich nawet za darmo ?. Ja nie abstra..... tak jak ty od meritum sprawy a wiek większości z tych piłkarzy jest już na tyle przeterminowany, że trudno któregokolwiek z nich, poza może dwoma, uznawać za mlodzież.

Dalsze takie robienie "sztuki dla sztuki" mija się z celem i chyba nie o to w tym interesie chodzi, już nawet nie mnie ale Wiśle i Cupiałowi. Jak na 10 lat prób TFK, wydaje się, że powinniśmy mieć trochę więcej pożytku z tej działalności klubu a przynajmniej piłkarze nie pasujący do Wisły mistrzowskiej, powinni trafiać do słabszych klubów, choćby za rekompensatę ich wychowania wyłącznie. A tu klapa w tej materii i to jaskrawa na tyle, że nie pomoże nam ani moja "miesięczna" mea culpa ani nawet ich odmłodzenie w drugą stronę. No ale fajnie choć, że ruszyła dyskusja w sprawie ich wieku, bo reszta jak widać jest wymownym milczeniem. W ich wieku, brak gry choćby na poziomie 3 ligi, jest zamknięciem przed nimi wszelkich szans na jakąkolwiek karierę ( poza wyjątkami od tej reguły, trafiającymi bezpośrednio do 1 składu Wisły). Jest dla mnie jasne, że o wiele wcześniej należy dokonywać roszad w ME i albo wypożyczać piłkarzy rokujących na przyszłość w celu dalszego rozwoju i potwierdzenia się nadziei z nimi wiązanymi albo się ich pozbywać ( najlepiej odpłatnie ) aby zdolniejśi inni młodzi, mogli się szkolić w ich miejsce itd itp. O tym jak i gdzie widzę to przyszłe szkolenie, napisałem już wcześniej. Jednocześnie ucieszyłeś mnie tym, że sprawy te, lub jak sam twierdzisz , sami owi piłkarze, są ci bliskie i dlatego oczekuję, że poza tą apologią na temat "elementarnej uczciwości w przedstawianiu danych statystycznych", staniesz także w obronie już nie tyle obecnych "młodych" Wiślaków, co tych przyszłych, aby nie podzielali losów większości tych dotychczasowych.
Ostatnio edytowane przez kot : 22.09.2008 o godz. 22:50.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując