michu-kozlowek napisał(a):

To jest karta zintegrowana i kupowanie pod nią słuchawek to teoretyczny wyrzut pieniędzy w błoto. Prawda, trochę Ci one dadzą, ale niewiele W pierwszej kolejności proponuję zakup dźwiękówki. Świetna jest Audigy 2 ZS, poszukaj na Allegro bowiem normalnie w sklepach nie jest już sprzedawana. Ja sam na nią polowałem, udało mi się, 120 zł i to do gry (także FPS) do której, nie oszukujmy się, potrzebny jest dźwięk z wyższej pólki Mam do niej słuchaweczki Creative HS600, dźwięk śmiga fenomenalnie i w grze, i muzyce, i filmach.
Pisząc o wyrzucie pieniędzy w błoto mam na myśli pewną rzecz. Jestem stałym użytkownikiem dwóch komputerów: PC i laptopa. Na pierwszym Audigy 2 ZS, na drugim zintegrowana Realtek '97. Przepinam dosyć często słuchaweczki. Różnica w dźwięku kolosalna na plus, oczywiście, dźwięku PCtowego.
Przemyśl czy aby na pewno do CS'a potrzebujesz dźwięk bajeczny Jeżeli tak, Audigy 2 ZS (ok 120 zł) + Creative HS600 (60 zł) to świetne połączenie.
Słuchaweczki
Dźwiekóweczka 1
Dźwiękóweczka 2
Reasumując: polecam podaną wyżej konfigurację jeżeli chodzi o jakość dźwięku. Tani zestawik, ale bardzo wydajny i sprawający satysfakcję. Popytaj jeszcze na forach o opinię innych ludzi żeby nie było że Cię roluję Ja jestem w pełni zadowolony, choć wiadomo, każdy na ten temat może powiedzieć coś innego
Jak się pospieszysz to masz jeszcze szansę wyciągnąć Aud 2 ZS z Allegro. Jeśli nie, pozostaje Ci jeszcze:
http://allegro.pl/item432467015_creative_sound_blaster_x_fi_xtreme_g amer_box.html#photo
Na temat wyżej podanej się nie wypowiadam bo nie użytkowałem. Krążą jednak słuchy że to tzw "kastrat" i nie warto tyle płacić. Czy to prawda? Nie jestem w stanie powiedzieć
|
Hmmm... ja nie potrzebuję bajecznego dźwięku, ale na pewno będzie spora różnica(?) jeśli chodzi o dźwięk w porównaniu do słuchawek jakie teraz posiadam - Mediatech za 20 kilka złotych.