Wyświetl pojedynczy post
prober
Senior Member

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2008, 13:11
sandbender napisał(a):Wyświetl post
nich mnie ktos poprawi, ale:
- od tej rundy wszystkie wczesniejsze kartki pojedyncze sie kasuja
- zawieszenie (ale chyba tylko w CL) jest za trzy zółte kartki
- jedyny wyjatek od kasowania kartek jest wtedy gdy ktos na ta rundę zarobił karę. Czyli Piotrek złapał dwie żółte= kara wiec ja odbywa, kto ma jedna kartke temu sie kasuja

No chyba ze skompilowałem cos z kilku rozgrywek...
Trochę pokręciłeś , odkopuję swój wpis sprzed 2 tygodni...

prober napisał(a):Wyświetl post
Czytanie regulaminu nie boli

http://www.uefa.com/multimediafiles/...0_download.pdf
(Article 21)

W skrócie:
- czerwona kartka powoduje zawieszenie w następnym meczu, kara może być zwiększona a nawet rozszerzona na wszelkie rozgrywki pod szyldem UEFA
- zawodnik zostaje zawieszony na jeden mecz gdy posiada na koncie dwie żółte kartki (dwie żółte w jednym meczu liczą się jako jedna)
- zawodnik zostaje zawieszony na jeden mecz począwszy od pierwszego meczu pierwszej rundy po uzyskaniu żółtej kartki nr 3, 5, 7, etc. (dwie żółte w jednym meczu liczą się jako jedna)
- pojedyncza żółta kartka i "wiszące" zawieszenie na koncie jest ważne w kolejnych rundach i innych rozgrywkach w danym sezonie
- wyjątek: pojedyncza żółta kartka uzyskana w fazie kwalifikacyjnej anuluje się w przypadku awansu
- żółte kartki na koncie i zawieszenia za żółte kartki wygasają po zakończeniu sezonu

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Odpowiedz cytując