Wyświetl pojedynczy post
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.09.2008, 12:21
till napisał(a):Wyświetl post
Ja oczywiście też potępiam "gest" Pawełka.A co do jego wypowiedzi że prawdziwi kibice siedzą na D to powiem tylko tyle że ja chodze na inny sektor ale jakoś nie czuje się gorszym, mniej kochającym NASZ klub. Cóż zrobił jak zrobił, rozumiem że nerwy i emocje ale szacunek do kibiców trzeba mieć jeśli oczekuje sie tego samego od nich. Ciekawi mnie tylko czy jak Pawełek zagra mecz życia w czwartek to czy odpuści mu sie czy dalej taka nagonka
Moja "nagonka" nawet wówczas się nie skończy
Tak jak pisałem wyżej - Pawełka zawsze miałem za średniego bramkarza. To taki przeciętniak ligowy, na pewno nie na potrzeby i aspiracje Wisły Kraków. Miałem jednak o nim, jako człowieku, bardzo dobre zdanie - pojawiały się tu i tam artykuły o jego zyciu osobistym - jak to kiedyś był ministrantem, że nie jeste typem gwiazdora/bawidamka, wręcz przeciwnie- ustatkował się i ma fajną, kochającą się rodzinę. Ponadto z relacji osób, które go znają "osobiście" wynikało, ze bardzo sympatycznie wypowiadał sie o klubie, kibicach, że sporo mu zawdzięcza. Jednym słowem - swój chłop! Jakos z przymróżeniem oka patrzyło sie wówczas na jego babole, które zdarzają mu sie regularnie. Starał się, a to, że nie miał konkurencji to juz nie jego wina. No i miał dużo szczęścia, bo grając w Wiśle zawsze miał tą asekurację, że na jedną klapę napastnicy odpowiedzą dwoma golami i jakoś się wszystko dobrze potoczy

Obecna "nagonka" to jednak efekt tego niefortunnego palca! Nie jego poziomu.
Umiejętności to jedno - dla mnie liczy się takze postawa zawodnika i szacunek wobec kibiców. Założyć się mozna, ze na trybunie E zasiadał niejeden kibic o stażu na R22 większym niż wiek Pawełka. Nie jest on zatem upoważniony (zresztą nikt nie jest tak na prawdę!) do segregowania kibiców wedle trybun.
Odpowiedz cytując