Wyświetl pojedynczy post
JohnnyH
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.09.2008, 14:38
Ja również widziałem mecz TT z AV i muszę się zgodzić z rafalem777. Mecz wyglądał jak każdy w Premierleague. Zapieprzali na maksymalnym spidzie nawet w doliczonym czasie gry. Miazga, niestety w naszej Lidze takie historie można obejrzec najwyżej przez 15 minut.

Myślę że na TT Wisła musi wystawić takich samych "zapierdalaczy" jak TT ma w składzie (oczywiście przy zachowaniu proporcji). My będziemy musieli wyjść do nich presingiem, tak jak to robiła AV i zmuszać ich do ataku pozycyjnego bo kompletnie im to nie wychodzi. Nie są zgrani, Pawluczenko jeszcze nie "wszedł" w tą drużynę a reszta to jak narazie grupa indywidualności.

Jeśli mamy angielską drużynę nękać presingiem to na boisko nie mogą wyjść Mauro czy Łobodziński.

Mauro ma problemy z dogonieniem kogokolwiek w naszej lidze a co dopiero gości z TT. Skoro nie będzie nadążał to będzie musiał uciekać się do fauli a wtedy szybkie żółtko spowoduje że jego gra jako defensywnego pomocnika będzie kompletnie bezowocna. Polecam przypomniec sobie bramkę z Beitarem w Jerozolimie - ta sytuacja mówi sama za siebie.

Szybkość Łobodzińskiego i jego świetną gra w odbiorze podziwialiśmy w lidze poskiej przez ostatnie pół roku więc chyba tutaj sprawa też jest jasna.

Nie oszukujmy się, w tym meczu naszą jedyną szansą będą szybkie kontrataki po tym jak odbierzemy angolom piłę. Na prowadzanie gry w obecnym składzie personalnym nas nie stać co pokazał choćby ostatni mecz. Mamy na to zbyt słabą 2 linię a jak się kończą straty w środku pola Henry, Xavi,Bandrowski, Lewandowski to sa 4 bramki w 2 meczach.

Wg. mnie alternatywy są dwie.

Pierwsza to Jirsak z Sobolem na środku Rafał Boguski i Zieniu na skrzydlach i Niedzielan grający za Brożkiem. W środku potrzebujemy takiego gościa jak Jirsak który rzuci dobrą piłę na skrzydła albo do Brożka i Niedzielana. Tak grał z nami Lech i nas pięknie wypunktował. Niedzielan jest szybki więc do zakładania pressingu byłby idealny.

Druga opcja to Jirsak z Sobolem na środku Peter Singlar z Zieniem na skrzydłach i Boguski grający za Brożkiem. Singlar być może nie jest demonem szybkości ale za to jest silniejszy fizycznie od Rafała (o Niego trochę się boję bo w TT nawet kurduple mają posture Rooneya) i dobrze się ustawia. W dodatku potrafi zagrać dobrego crossa do przodu więc wydaje mi się że to też jest jakieś wyjście z sytuacji.

Niestety nasza sytuacja kadrowa wg. mnie nie pozwala na więcej manwerów. Szkoda bo ponoć do fazy grupowej PUEFA mieliśmy awansować w cuglach. Patrząc realnie na nasz skład naprawdę nie zazdroszcze Maciejowi Skorży. Szkoda że nie dano Panu Maćkowi większych szans na awans do następnej rundy. Pozdrowienia dla Panów z RN.

Pozdrawiam
Żuraw my personal Jesus
Odpowiedz cytując