|
Niektorzy chyba przecenili nasza kadre po zwyciestwie nad Beitarem a zwlaszcza juz po wygranej z Barcelona. Ja bardzo sie ciesze ze wygralismy z hiszpanami. Ale co to byla za wygrana. Nie chce mowic ze barcelona grala na 50% swoich mozliwosci, ale w glowach pilkarzy Barcelony byl wynik z pierszego meczu 4 do 0. A my co, strzelilismy bramke po roznym, a nastepnie kurczowo sie bronilismy. a tylko dzieki szczesciu nie strzelili nam z 3 bramek.
Z biegiiem czasu widac, jak bardzo ludzie odpowiedzialni za tarnsfery w tym okienku zrobili klubowi krzywde. Pawelek nie ma zadnej konkurencji, a nie jest bramkarzem nawet swietnym na polska lige. /gdzie reprezentuje poziom Kotorowskiego i innym sredniakom naszej ligi. /Singlar nie jest zadna konkurencja dla Baszcza, w meczach ktorych gral slowak prezentowal sie co najwyzej przecietnie, bez rewelacji, ale jemu jeszcze trzeba dac czas. Srodek obrony wyglada po zakontraktowaniu Marcelo(oczywiscie jesli z niego taki talent jak wszysyc pisza) wyglada obiecujaco. Lewa obrona tez ujdzie. Najgorsza nasza formacja obok bramki sa skrzydla, a raczej ich brak. jak juz ktos napisal zeszloroczna forma Zienczuka to tylko jednorazowy wyskok, o Lobodzinskim ciezko cokolwiek dobrego powiedziec, zero dynamiki, zero drblingu, brak szybkosci. srodek pomocy jest dobry, wiadomo ze brakuje playmakera ale przy lepszych skrzydlowych nie byloby to tak widoczne. Jest tez ofensywny Boguski, dzieki ktoremu ta gra w drugiej lini jako tako wyglada (choc wczorajz agral tragicznie). W a taku jest tylko Pawel.
Podsumowujac brakuje bramkarza, dwoch skrzydlowych, rozgrywajacego i napastnika.
Odniose sie ejszcze do transferow Lecha. Wydaje mi sie ze tam rozsadniej niz u ans wydaje sie pieniadze. Jak donosza media za Stilica, Bandorwskiego, Arbolede, Lewandowskiego zaplacili tam za kazdego nie wiecej niz 0,5 mln euro. U nas za taka sume kupowano Varge, Baretto, i innych darmozjadow. Arboleda to klasa Clebera i Glowackiego, Stilic to chlopak o prze wielkim talencie, jego latwosc rozgrywania jest wspaniala, swietny pomocnik kreujacy gre. Bandrowski trzyma cala druga linie w ryzach, wg mnie jest lepszy niz Murawski. Lewansowski ogromny talent, a dopiero 21? lat. Do tego Peszko za darmo, ktory naszego swietnego Lobo przewyzsza o dwie klasy.
Mimo to, i tak wierze ze ansze chlopaki wywalcza mistrzostwo, bo sa bardziej doswiadczeni. Nie wiem tylko co ebdzie w przyszlym sezonie jesli polityka transferowa sie nie zmieni. Bo nie widze perspektyw z Zieniem, Lobo, Mauro, w skladzie. czyli 3 pomocnikow, ludzi od kreowania gry. Nie mozna calej gry ofenzywnej opierac na Brozku i ew. Boguskim, do tego potrzeba 4-5 dobrych zawodnikow.
|