Wyświetl pojedynczy post
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2008, 19:21
Moim zdaniem na wynik zlozylo sie kilka przyczyn.

Zasadniczy powod to dla mnie postawa pomocy, ktora jednak w tym skladzie personalnym lepiej nie moze grac:

1) Skorza znow nie trafil ze skladem. To kolejny jego gruby blad, wczesniej to samo zrobil w derbach. Niech mi ktos powie jak Lobodzinski grajac tak tragicznie z Cracovia dzis wychodzi od 1 minuty - trener sam przyznal sie do bledu, tak jak na Kaluzy, sciagajac go w przerwie. Do tego Glowacki po miesiecznej przerwie gra odrazu w lidze, na tak waznej pozycji.
Defensywny srodek Cantoro i Sobolewski to tez nieporozumienie jak trzeba odrabiac dwie bramki straty. Gral jedynie Boguski z Brozkiem w pierwszej polowie (to, ze ten drugi byl bez formy przez kontuzje to inna sprawa).
Nie wiem dlaczego w Legii moze grac dwoch ofensywnych w srodku - Iwanski z Rogerem i caly czas kreowac gre, grac do przodu, szczegolnie u siebie. U nas tak jak w poprzedniej rundzie znow mamy przepychanie pilki przez defensywnych. Do tego slabiutenkie skrzydla i mamy odpowiedz dlaczego gra wygladala tak, a nie inaczej.
Kolejny zarzut wobec Skorzy jest wlasnie taki. Strasznie przywiazuje sie do nazwisk, ma swoich ulubiencow.

2) Podejscie mentalne. To co bylo silna strona Wisly na wlasnym stadionie poszlo do piachu... Ta ambicja, walka, pressing, ta ikra w grze. Dzis byl spacer. Wygrywa ten kto bardziej chce (choc po czesci powodem takiej postawy byly te 2 bramki). Ale druzyna nawet jakby chciala szarpnac to w takim defensywnym ustawieniu nie mialaby jak.

3) Postawa Pawelka. Zawalil 1 i 3 bramke w sposob makabryczny, ale nie winie go, bo specjalnie tego nie zrobil. Pretensje mam do RN, ktora najpewniej zablokowalo jakies pomysly Bednarza zwiazane z obsada bramki.
Odpowiedz cytując