http://90minut.pl/news.php?id=777563
Cytat:
Radosław Kałużny kończy karierę
34-letni Radosław Kałużny kończy piłkarską karierę. Decyzja ta spowodowana jest brakiem zainteresowania jego osobą przez kluby w Polsce.
- Nie miałem żadnych ofert po zakończeniu sezonu, a prosić nigdzie się nie będę. Nie mój charakter. Mam pomysł na życie i będę go realizować. Wkrótce rozpoczynam w Niemczech kurs menedżera sportowego. Potrwa on 18 miesięcy. Nie chodzi tylko o to, by w przyszłości reprezentować piłkarzy i transferować ich z klubu do klubu. W Niemczech będę uczyć się na czym polega marketing sportowy czy rola dyrektora sportowego. Jeśli pomyślnie zdam egzamin to będę w Polsce jedynym gościem z poważnymi papierami menedżerskimi, choć nie chciałbym niczego ujmować tym, co obecnie działają - mówi Kałużny.
Radosław Kałużny 41 razy zagrał w reprezentacji Polski, strzelił w niej 11 goli. W polskiej Ekstraklasie wystąpił w 267 meczach, 39-krotnie wpisując się na listę strzelców.
|
szkoda, napewno by się przydaj niejednemu klubowi w Polsce. Moze ma zbyt wygorowane wymagania finansowe.