Mario Nh napisał(a):

Tak, nie mam nic przeciwko by adoptować na potrzeby reprezentacji.
Złe porównanie. To ja użyje poprawnego. Są przyśpiewki które po prostu " nie wypada " kserować, tu nawet xero boye powinni dać sobie siana. Dlaczego ? Cytat pana niżej.
|
nie za bardzo chwytam. Piosenkę Legii można kserować i to wypada robić, a np HSV Wisły już nie? A argument jest taki- bo nie. Wg mnie bardziej nie wypada kserować pieśni Legii, bo to jej oryginał, a nie ściągnięte (mówię o Mistrzem Polski jest...). A to, że śpiewa to już sporo klubów, to mnie to nie obchodzi. Fakt jest taki, nie powinni tego robić. Za 5 lat HSV też może być taka popularną pieśnią jak ta nasza. Właśnie przez takie myślenie, że te piosenki wypada kopiować, a tamte nie, mamy taki bałagan jaki mamy. Dla mnie to jest chore, ekipy nie mają swojego stylu.
PS 'Mistrzem Polski' też kiedyś było tylko kojarzone z Legią. Ale kluby zaczęły od siebie kserować i wyszło jak wyszło. Z HSV też będzie podobnie i za 30 lat może już mało osób pamiętać, kto to wprowadził
Sorry, ale dla mnie to z deka śmieszne. Tak samo swego czasu połowa ekip chciała zaadaptować PAO. Pamiętam te wyścigi na forach, kto pierwszy ten lepszy.