Ja się nie napinam, tylko rozmywam, nie widzisz napisu nad avatarem
A teraz coś tak jakby trochę w temacie:
niezalezna.pl napisał(a):
WIDELEC DLA GRZESIA S.
- Chciałem wnieść widelec na mecz! – nagranie z taką ostrą deklaracją robi furorę w internecie.
To rozmowa dziennikarki TVN Karoliny z kibicem Legii Pawłem. Dziennikarka zamieściła ogłoszenie, że poszukuje kibiców, którzy chcieliby się wypowiedzieć w programie tej stacji.
Tak nietypowe poszukiwanie rozmówcy wiąże się prawdopodobnie z faktem, że kibice Legii bojkotują TVN. Wczoraj przedstawiciele Stowarzyszenia Kibiców Legii Warszawa odmówili rozmowy z TVN z powodu nierzetelnych relacji mediów ITI z napaści policji na spokojnie zachowujących się kibiców w Warszawie. Jako dowód złych zamiarów kibiców TVN pokazywała wielokrotnie znaleziony przy kibicach widelec.
Rozmowy na temat widelca posłuchać można TUTAJ
O sprawie skandalicznych działań policji pisze dzisiejsza „Gazeta Polska” w tekście „Schetyna zamyka wrogów Waltera”.
Tygodnik zainicjował też akcję wysyłania widelców do wicepremiera Schetyny. W rubryce „Zyziu na koniu Hyziu” Piotr Lisiewicz pisze: „Dużo miejsca poświęcamy dziś brawurowej akcji premiera Schetyny. Jego podwładni zdołali zatrzymać 741 groźnych chuliganów, którzy uzbrojeni w jeden widelec zdołali wspólnie zniszczyć jedno lusterko w radiowozie. Wydaje się, że minister Ziobro ze swoimi działaniami przeciwko przestępcom przy harcie ducha Schetyny może schować się w mysiej dziurze. W dowód uznania dla działalności szefa MSWiA „Gazeta Polska” zachęca nie tylko kibiców do wspólnej akcji „Wyślij swój widelec premierowi Schetynie”. Ta masowa kampania rozbrojeniowa powinna przyczynić się do znacznej poprawy bezpieczeństwa na naszych ulicach. Rozwidelcowani obywatele zaprzestaną popularnych dziś szarży przy użyciu sztućców na stróżów prawa. Spadnie też przemoc w polskich rodzinach. A spaghetti będziemy najwyżej jeść palcami. Widelce wysyłamy na adres: Szanowny Pan Premier Grzegorz Schetyna, Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji, ul. Stefana Batorego 5, 02-591 Warszawa, z dopiskiem na kopercie „Widelec dla Grzesia”.
(źródło: "Gazeta Polska")
MAGDALENA NOWAK
|