Wyświetl pojedynczy post
PoloniaDumaStolicy
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.09.2008, 14:26
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Polonio, dumo Stolicy, ja z kolei zauważyłem, że coraz częściej podpinacie się pod motyw Powstania Warszawskiego, jednak nie słyszałem, byście jakoś w szczególny sposób działali w realu, (sprzątanie grobów, palenie zniczy itp)

Jeśli się mylę, to poprosze o jakieś przykłądy działalności zw z czcią ofiar bohaterów Warszawy (oprócz grafów)
Hmmm... Gdzie sie podpinamy? To z Legia Ci sie pomylilo Oni robia koszulki, flagi, oprawy, itd. na temat Powstania Warszawskiego. Smialo, szukaj jakiejs oprawy u nas z tym motywem - nie znajdziesz, bo nie robimy nic na sile, moze kiedys u nas bedzie taka oprawa, moze nie, na razie nie bylo. Ograniczalismy sie jedynie do transparentow odnosnie PW.

Przyklady dzialanosci? Klub prowadzi co tydzien lekcje historyczne dla uczniow roznych szkol (z tego, co wiem, to juz terminy sa zajete do wiosny) we wspolpracy z Muzeum Powstania. Kiedy odbywaja sie uroczystosci ku pamieci Powstancow, klub albo kibice (w tym roku tylko ci drudzy) skladaja wience. Kibice rowniez skladaja wience. Tylko my - w przeciwienstwie do Legii - nie mamy odczuc, aby trabic o tym na lewo i na prawo, ze to wlasnie my jestesmy. My nie musimy pokazywac naszych korzeni, to Legia musi robic wszystko pod publike, aby zamazac swoja przeszlosc, kiedy ich klubem rzadzili ludzie, ktorzy zabijali Polakow.
Kiedyś wrócą tamte lata... 1946... 2000... 2011?
Odpowiedz cytując