Genio napisał(a):

Potrzebuję rady
posiadam karte graficzną EAH3870 TOP/G/HTDI/512M i przy intensywniejszym uzywaniu komputera wyskakuje mi komunikat informujacy, ze VPU Recover zresetowal ustawienia karty, zaznacze, ze nie uzyskuje wcale tak wysokiej temperatury, zaledwie 73C [przy wyłączeniu VPU Recover obraz sie zamraza i pozostaje tylko restart]
Podejrzewam za słaby doplyw napiecia do karty, poniewaz inaczej tego wytlumaczyc nie potrafie, i teraz rodzi sie pytanie, jak zwiekszyc napiecie na karte graficzną?
pewnie sie przyda wiec wypisze:
- procesor - E2180 [email protected]
- plyta - Asus P5K-E
- pamiec - 2x 1gb 800 Black Dragon CL4
- zasilacz - Chieftec 450W
z góry dzieki za pomoc
|
Hmmm. A wpiales wszystkie piny do karty graficznej?

O ile mnie pamiec nie myli na tej karcie sa dwa zlacza 6 pinowe. Sprawdz tez jakie napiecie daje zasilacz.
Teraz moj problem "malutki", taki jaki sie nie snil nawet najstarszym informatykom. Gdy wlaczam gre World of Warcraft, czasami monitor zupelnie mi gasnie i zawiesza sie kompuiter. Najciekawsze jest to ze dzieje sie tak tlyko w tej grze i to zarowno na czystym systemie jak i zawalonym programami. Niestety serwis nic na to nie jest w stanie poradzic. Wszystkie moje czesci zostaly sprawdzone i wszystko, poza w pewnych momentach procesorem, dziala poprawnie.
Spotkal sie ktos keidys z takim problemem?
Tak BTW. Wczoraj moja gildia poraz pierwszy polozyla Magtheridona w WoW

. To wileki sukces na takim serwerze jak moj tym bardziej ze jestesmy gildia li tlyko polska. Jutro Gruul`s Lair. Mamy nadzieje dokonac nastepnego progresu

.