Wyświetl pojedynczy post
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.09.2008, 17:57
michu-kozlowek a czego Ty oczekujesz, że wyjdzie z obitym na pół metra ryjem, zakrwawionymi kolanami i powyrywanymi włosami?

michu-kozlowek oczywiście, niech się cieszą że to nie było w USA, bądz w Kanadzie i np. policjant nie użył wobec któregoś z nich paralizatora, który by jednego z nich uśmiercił na miejscu, jak ostatnio naszego rodaka. Za co? za nic. Chłopak chciał zobaczyć się z rodziną, miał ją na wyciągnięcie ręki.. a policja mu to nieumożliwiła w tak brutalny sposób.

Skatować go na pewno nie skatowali, tym bardziej że to osoba znana - medialna - wtedy policja się boi. Co innego jak to jest zwykła osoba z "ulicy" wtedy walą ile wlezie bo i tak nie będzie ten ktoś miał przebicia np. w mediach. Widzicie to np. na przykładzie Majdana i Świra - nagle kilka programów o tym, media huczą, afera.. a gdyby spałowali "zwykłych" obywateli przeszło by to bez echa. Dlatego też policja próbuje hamować swoje emocje w takich przypadkach jak ostatnio w Mielnie gdy zobaczyli kto tam baluje.
Krótko mówiać jest to tak - policja zatrzymuje jakiegoś biznesmena gdzieś na paradzie gdzie wódka się leje - spokój, czerwony dywanik do auta i czysta pościel na izbię. Zwykły chłopak - nie przebierają w słowach i czynach. Policja nie jest głupia, robią to tak żeby samym sobie nie zaszkodzić. Choć czasami wybucham śmiechem jak ostatnio czytając o jakichś ponad 700 chuliganach Legii w tym 100 kobiet, dzieci i starszych osób którzy ponoć rozjebali bądz próbowali rozjebać całą Warszawę a na pokazanych materiałach dowodowych policji nie widać nawet jednej rozbitej szyby. I co mnie martwi to to że społeczeństwo to wszystko łyka.

Nikt nie mówi że go na.......ili jak dziką świnię ale na pewno sponiewierali jak szmatę , co widać np. na filmiku.

Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Musze przyznac, ze jeszcze do wczoraj sadzilem, iz wersja policji moze byc ta prawdziwsza,

tych prawdziwych wersji przy tego typu akcjach to jest mały procent. Znam to po sobie, znam to po tym co w życiu widziałem i wiem do czego jest policja zdolna i jak potrafi się znęcać nad ludzmi.
Oczywiście w telewizji aniołki.

Co do tej całej sytuacji widać gołym okiem kto błądzi w tym wszystkim. Widać to było w programach typu "romozowy w toku" w którym był Majdan i policjant, gdzie po argumentach jakie przedstawił Majdan policjant nie wiedział co powiedzieć, podobnie było z wczorajszym programem Lisa, gdzie po filmie głupa palić będzie i "nic tam nie widać".

Nie chcę mi się w sumie ciągnąc tego tematu, ani pisać o tym jaka policja potrafi być bestialska w tym co robi, robiąc to z uśmiechem na twarzach, bo nie ma sensu.
Ktoś tego doczeka, przeżyje, zobaczy na własne oczy, odczuję na własnej psychice / ciele to zrozumie.

Są policjanci którzy na prawdę są normalnymi ludzmi, z którymi idzie się w spokoju dogadać, ale jest to mały procent. Co nie zmienia faktu że policja to policja, i żadnemu nie można ufać. A "krawężniki" i reszta niech się zajmą łapaniem pedofilów a nie strugają kozaków przy wycięczonych żulach którzy sobie popijają winko gdzieś w parku na uboczu. Jak widzę takie sceny to łzy mi lecą ze śmiechu.
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 09.09.2008 o godz. 21:07.
Odpowiedz cytując