michu-kozlowek a czego Ty oczekujesz, że wyjdzie z obitym na pół metra ryjem, zakrwawionymi kolanami i powyrywanymi włosami?
michu-kozlowek oczywiście, niech się cieszą że to nie było w USA, bądz w Kanadzie i np. policjant nie użył wobec któregoś z nich paralizatora, który by jednego z nich uśmiercił na miejscu, jak ostatnio naszego rodaka. Za co? za nic. Chłopak chciał zobaczyć się z rodziną, miał ją na wyciągnięcie ręki.. a policja mu to nieumożliwiła w tak brutalny sposób.
Skatować go na pewno nie skatowali, tym bardziej że to osoba znana - medialna - wtedy policja się boi. Co innego jak to jest zwykła osoba z "ulicy" wtedy walą ile wlezie bo i tak nie będzie ten ktoś miał przebicia np. w mediach. Widzicie to np. na przykładzie Majdana i Świra - nagle kilka programów o tym, media huczą, afera.. a gdyby spałowali "zwykłych" obywateli przeszło by to bez echa. Dlatego też policja próbuje hamować swoje emocje w takich przypadkach jak ostatnio w Mielnie gdy zobaczyli kto tam baluje.
Krótko mówiać jest to tak - policja zatrzymuje jakiegoś biznesmena gdzieś na paradzie gdzie wódka się leje - spokój, czerwony dywanik do auta i czysta pościel na izbię. Zwykły chłopak - nie przebierają w słowach i czynach. Policja nie jest głupia, robią to tak żeby samym sobie nie zaszkodzić. Choć czasami wybucham śmiechem jak ostatnio czytając o jakichś ponad 700 chuliganach Legii w tym 100 kobiet, dzieci i starszych osób którzy ponoć rozjebali bądz próbowali rozjebać całą Warszawę a na pokazanych materiałach dowodowych policji nie widać nawet jednej rozbitej szyby. I co mnie martwi to to że społeczeństwo to wszystko łyka.
Nikt nie mówi że go na.......ili jak dziką świnię ale na pewno sponiewierali jak szmatę , co widać np. na filmiku.
Eustachy napisał(a):

|
Musze przyznac, ze jeszcze do wczoraj sadzilem, iz wersja policji moze byc ta prawdziwsza,
|
tych prawdziwych wersji przy tego typu akcjach to jest mały procent. Znam to po sobie, znam to po tym co w życiu widziałem i wiem do czego jest policja zdolna i jak potrafi się znęcać nad ludzmi.
Oczywiście w telewizji aniołki.
Co do tej całej sytuacji widać gołym okiem kto błądzi w tym wszystkim. Widać to było w programach typu "romozowy w toku" w którym był Majdan i policjant, gdzie po argumentach jakie przedstawił Majdan policjant nie wiedział co powiedzieć, podobnie było z wczorajszym programem Lisa, gdzie po filmie głupa palić będzie i "nic tam nie widać".
Nie chcę mi się w sumie ciągnąc tego tematu, ani pisać o tym jaka policja potrafi być bestialska w tym co robi, robiąc to z uśmiechem na twarzach, bo nie ma sensu.
Ktoś tego doczeka, przeżyje, zobaczy na własne oczy, odczuję na własnej psychice / ciele to zrozumie.
Są policjanci którzy na prawdę są normalnymi ludzmi, z którymi idzie się w spokoju dogadać, ale jest to mały procent. Co nie zmienia faktu że policja to policja, i żadnemu nie można ufać. A "krawężniki" i reszta niech się zajmą łapaniem pedofilów a nie strugają kozaków przy wycięczonych żulach którzy sobie popijają winko gdzieś w parku na uboczu. Jak widzę takie sceny to łzy mi lecą ze śmiechu.