Bronex
Cytat:
|
4) Policjanci na co dzień stykają się w większości przypadków z menelami i przestępcami. Reagowanie podczas interwencji musi być szybkie , dynamiczna i automatyczne. Chwilę zawahania można przypłacić życiem albo trwałym kalectwem.
|
Musial bym nie miec wlasnych doswiadczen w tym o czym pisze i nie znac realcji z autopsji bardzo szerokiego grona znajomych, zeby od tak uwierzyc w twoja probe rozmycia rzeczywistego obrazu. Zapewniam Cie, ze zadna z osob, ktora mam tu na mysli, nie jest bynajmniej menelem, ze strony ktorego spodziewac by sie mozna utraty zdrowia czy zycia. A jesli juz mowimy o trwalym kalectwie, to nie zapominaj prosze, ile czasem nawet przypadkowych ludzi, doznalo takowego ze strony dzielnych policjantow.
Cytat:
|
3) To twierdzenie ,że Chwastek został uderzony przez policjanta w twarz i klatkę piersiową każdy biegły po analizie nagraniu odrzuci.
|
No moze i odrzuci...i ty to nazwiesz sprawiedliwoscia ? Bo w/g mnie bijacy policjant, powinien odpowiadac z kodeksu karnego za zwykle pobicie. A jesli sledczy rzeczywiscie to odrzuci, to tylko zaplakac nad tym sledczym i tzw." prawem".
Kwestii niewinnosci pilkarzy, nie zamierzam dalej roztrzasac, bo od tego jest sad. Sad, ktory z zalozenia i w przeciwienstwie do Ciebie, powinien kierowac sie zasada domniemania niewinnosci.
Radek M. oraz Piotr S., z cala pewnoscia nie sa nieskazitelni, chocby z tego wzgledu, ze sama ich obecnosc w tym miejscu, pod wplywem alkocholu, najlepszego swiadectwa nie wystawia. Poki co mam jednak prawo sadzic, iz zarzut o rzekomej napasci na policjantow jest bezpodstawny, a zachowanie pilkarzy nawet jesli bylo naganne, to chyba nie na tyle, aby - jak twierdzisz - w ulamku sekund, decydowac sie na zastosowanie srodkow odpowiednich dla sytuacji, w ktorej zagrozone jest zycie.